Nyíregyháza

2024.09.12. 14:00

A ciklus utolsó közgyűlése

Nyíregyházi olimpikonokat és edzőiket köszöntöttek a városi közgyűlésen.

L. Tóth Lajos

Dr. Kovács Ferenc polgármester ebben a ciklusban utoljára rázta meg a kezdést jelző csengőt

Fotó: Dodó Ferenc

A párizsi ötkarikás játékokon a magyar delegációt erősítő nyíregyházi sportolók és edzőik köszöntésével kezdődött a csütörtöki városi közgyűlés. A 63,5 kilogrammban szereplő Kovács Richárd a tokiói bronzérmes ausztrál Harry Garside-ot győzte le, majd a kikapott a negyeddöntőben a hazaiak kedvencétől, a háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes Sofiane Oumihától, így Nagy Lajos tanítványa kétszeres Európa-bajnoki bronzérmesként az ötödik helyen végzett. A 27 éves öklözőt megelőzően magyar bokszoló legutóbb a londoni játékokon végzett pontszerző pozícióban, akkor Harcsa Zoltán lett ötödik. A teniszező Fucsovics Márton nagyot küzdött, de alulmaradt a 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadallal szemben. Az atléta Helebrandt Máté immár a negyedik olimpiáján vett részt, Pokrovenszki József tanítványa a 20 kilométeres gyaloglásban a 44. helyen ért célba. A paralimpikon Tarjányi István hetedik lett kardban, Pákey Béla készítette fel a vívót. Fucsovics Márton kivételével mindannyian a városháza Krúdy-termében vehettek át emléktárgyat dr. Kovács Ferenc polgármestertől, majd a 8. napirendi pontot elfogadva a képviselők a jutalmazásukról szavaztak.

– Az öt éves önkormányzati ciklus végéhez értünk, a mostani az utolsó közgyűlésünk ebben a személyi összetételben – mondta dr. Kovács Ferenc. – Köszönetet szeretnék mondani a képviselőknek, akik Nyíregyházáért dolgoztak és mindenkinek, akik a bizottságokban végezték a szakmai munkájukat. Hálás vagyok az önkormányzati dolgozóknak is, akik az intézményrendszeren belül rendkívül hasznos tevékenységet folytattak. Nehéz, tartalmas, de eredményes évek vannak mögöttünk. A ciklus kezdete előtt megfogalmaztam a prioritásokat. Egyértelműen a munkahelyteremtő beruházásokat helyeztem előtérbe. Ha visszatekintek, akkor elmondhatom, hogy maradéktalanul teljesítettük a vállalásainkat. Folyamatosan épülnek a nagyberuházások az ipari park alaposan megnövekedett területén, ahol többezer új munkahely létesül belátható időn belül. Fájdalmas pillanatokat is átéltünk a ciklusban, a koronavírus-járványhelyzet alaposan megnehezítette a munkánkat, és sajnos, elvesztettük dr. Adorján Gusztáv frakcióvezetőt és Lövei Csaba ellenzéki képviselőt. 

Dr. Kovács Ferenc polgármester méltatta a közelmúltban elhunyt Béres József egykori önkormányzati képviselőt, majd egyperces néma felállással adóztak az emléke előtt. 
– A frakciónk nevében szeretnénk megköszönni az egyeztetéseket és együttműködéseket a mögöttünk hagyott ciklusban. Mindvégig a város érdekében politizáltunk. Köszönet illeti azoknak a dolgozóknak a szorgalmát, akik precízen hozzájárultak a képviselői munkához – közölte Jeszenszki András, a Szövetségben Nyíregyházáért frakcióvezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában