Vadásznap

2024.06.23. 08:00

Íjászok is bemutatkoznak

Kulturális műsorok is színesítik majd a vadásznapi rendezvényt.

M. Magyar László

Életkép a tavalyi ibrányi vadásznapról: ismerkedés a kutyával

Forrás: Kelet-Magyarország

Fotó: M. Magyar László

Nábrád. Különleges hangulatuk van a vadásznapoknak: a civil érdeklődők megismerkedhetnek jobban a sportvadászok és a hivatásos vadászok mindennapjaival, maguk a vadászok pedig számos kérdést megvitathatnak, illetve régi élményeket vagy éppen friss vadászélményeket felidézhetnek. 

Erdők-mezők állathangjai 

Az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Területi Szervezete június 29-én Nábrádon rendezi meg az idei vadásznapot. 
A szatmári kis település nem először várja a vadászokat, a családtagokat és a civil társadalom tagjait, az ottani Petőfi Vadásztársaság 2016. szeptember 3-án már a házigazdája volt egy hasonló rendezvénynek. A programsorozat az ünnepélyes megnyitóval 10 órakor kezdődik. A Hubertus-áldás után köszöntőbeszédek hangzanak el, majd kitüntetéseket adnak át, és felavatják továbbá az új vadászokat is. 

A színpadon több programot is láthatnak a vendégek a nap során. Tartanak vadászkutya-munkabemutatót, ízelítőt tartanak tudásukból a vadászíjászok, valamint főszerepet kapnak az erdők-mezők állathangjai is a színpadon. Délután kulturális műsorok színesítik a programot. Fellépnek a Nábrádi Napközi Otthonos Óvoda gyermekei, a Bornemisza Géza Általános Iskola diákjai, műsort ad továbbá az Éfoész és a nábrádi nyugdíjasklub. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában