Helyi közélet

2008.09.05. 17:33

Az utolsókat rúgja a kánikula

<p>Nyíregyháza - Egész hétvégén „vidorog” Nyíregyháza, illetve számos regionális fesztivál kínál kellemes kikapcsolódást szerte a megyében. Sokan döntenek egy nyárbúcsúztató strandolás, kirándulás mellett, hisz utoljára lesz kánikulai hőség idén.</p>

17:32: A KM megkérdezte: Ön mivel tölti a forró hétvégét?

A nyíregyháziKovács János számára a szó minden értelmében felhőtlen kikapcsolódást ígér a hétvége. – Szombaton szülinapi buliban leszek a barátaimmal, talán egy kis strandolás is belefér, hiszen lassan búcsúzik a nyár, a jó idő. A vasárnapot barátnőmmel, Adéllal töltöm – mesélte.

Pálóczi Sándor amikor csak teheti, sportszenvedélyének, az ökölvívásnak él. Nem lesz ez másképp hétvégén sem. – A stadionba megyek edzésre szombaton. Bár az idő csábító, a strandolást most kihagyom, bőven kijutott belőle a vakáció alatt. Vasárnap Újfehértóra megyek a barátnőmhöz – taglalta a borbányai fiatalember.

16:36: – Mielőtt bárki útnak indulna valamelyik strandra vagy élményparkba, legjobb, ha tájékozódik a nyitva tartásról! A szomszédos megyében, Debrecenben például a szokásos éves karbantartás miatt szeptember első napjaiban zárva tartott az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő, csak tegnap délben nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. Az augusztus 25-től október közepéig tartó utószezonban sokan élnek a kedvezményes áron kínált bel- vagy külföldi utazási lehetőségekkel, egy négytagú család esetében például jelentős megtakarítást jelenthet egy féláron kínált egyiptomi vagy tunéziai felüdülés.

Az iskolakezdés ugyanakkor jelentősen megterhelte a szülői kasszát, legtöbben bizonyára a lakóhelyükhöz közel, szerény költségvetésből fognak kikapcsolódni az idei nyár utolsó kánikulai hétvégéjén – összegezte tapasztalatait Jánosik Hajnalka, a nyíregyházi Sky Travel Utazási Iroda idegenforgalmi értékesítője.

Kapcsolódó cikkek:
· Hűsölés a sóstói strandon 
· Időjárás aloldalunk: idojaras.szon.hu

- Palicz István -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában