Bántalmazás

6 órája

Kihasználta és bántalmazta a sértettet, az ügyészség vádat emelt ellene

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a tiszalöki férfivel szemben, aki éveken keresztül ingyen dolgoztatott és bántalmazott egy kiszolgáltatott helyzetű férfit.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint a 30-es évei végén járó férfi 2017-ben eladott a sértettnek egy telefon, amit ő nem tudott kifizetni, ezért a vádlott megkérte arra, hogy cserében segítsen neki a lovai ellátásában, illetve az udvari munkák elvégzésében. Mivel a sértett a következő hónapban sem tudott fizetni, a munkaadója - a tartozás fejében - a közmunkából származó teljes munkabérét elvette tőle.

A sértett így kiszolgáltatott helyzetbe került, melyet a vádlott hat éven keresztül kihasznált. Nem csak dolgoztatta az ingatlanán fizetés nélkül a férfit, hanem az évek során több mint 3 millió forint munkabérét is elvette tőle, és magára költötte.

A sértett minden nap többször megjelent a vádlott lakásánál, ahol a lovakat ellátta, és az egyéb udvari munkákat is elvégezte. Ezért csupán egy tányér ételt kapott esténként. Fűtési szezonban az is a feladata volt, hogy gondoskodjon a kazán felfűtéséről, ilyenkor a kazánházban aludt. Ha a rábízott feladatokat nem megfelelően végezte el, a vádlott puszta kézzel, olykor karóval is bántalmazta.

 A sértett az erőltetett munkavégzéstől, és az elégtelen táplálkozástól legyengült, gyakran a munkatársaitól kapott maradék élelmiszeren élt.

 A főügyészég a sértettet hat éven keresztül kihasználó férfit kényszermunka bűntettével vádolja, vele szemben több év végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

-adta hírül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában