Tragédia

23 órája

Tragédia Nyíregyházán - letartóztatta a bíróság a gyanúsítottat

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2024. szeptember 26-án egy hónap időtartamra elrendelte a gyanúsított férfi letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint B.D. gyanúsított 2024. szeptember 21. és 22. között – egyelőre pontosabban meg nem határozható időpontban – egy nyíregyházi nyárfaerdőben megfojtotta a kiskorú sértettet, aki a helyszínen elhalálozott.

A gyermeket édesanyja bejelentése után kezdte körözni a rendőrség, mely eredményeképpen rövid időn belül eljutottak a gyanúsított férfiig, aki önként mutatta meg a holttest helyét.

A nyomozás még kezdeti szakban van. Jelenleg egy kiemelten súlyos, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság a férfit, aki büntetett előéletű, korábban vagyon elleni bűncselekemények elkövetése miatt többször volt büntetve.

Mindezekre tekintettel a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a férfi a hatóságok elől elszökne vagy elrejtőzne, vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés végleges. - adta hírül szerkesztőségünknek a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában