Nyíregyháza

1 órája

Két embert szúrt nyakon egy nyíregyházi presszó előtt - Itt az ítélet!

Bizonyítottság hiányában felmentették.

Szon.hu

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2024 februárjában a vádlottat több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vád alól felmentette, mivel nem látta bizonyíthatónak kétséget kizáróan, hogy a vádlott követte el a bűncselekményt. Az ítélet ellen az ügyész fellebbezett a vádlott terhére megalapozatlanság miatt, eltérő tényállás, a vádlott bűnösségének megállapítása és büntetés kiszabása érdekében. A vádirat szerint 2022 októberében három férfi egy nyíregyházi presszó előtt sörözött, amikor megérkezett a vádlott és felszólította az egyik sértettet, hogy neki is vegyen egy sört. Amikor a sértett ennek a kérésnek nem tett eleget, a vádlott dühös lett, fenyegetőzni kezdett. Egy bicskát is elővett a zsebéből, s mivel azt nem volt hajlandó eltenni, az egyik sértett egy alkalommal arcon ütötte, melytől földre esett. Miután felállt, a kezében lévő késsel közepes-nagy erővel megszúrta mindkét sértett nyakát, majd távozott a helyszínről. Az okozott sérülések életveszélyes állapotot idéztek elő. A sértettek életét az orvosi beavatkozás mentette meg.

A Debreceni Ítélőtábla dr Háger Tamás vezette tanácsa az elsőfokú bíróság felmentő ítéletét helybenhagyta. Az ítélőtábla a másodfokú eljárás során bizonyítást vett fel, tanúkat és szakértőt hallgatott meg. Ez alapján helyesnek találta az elsőfokú bíróság döntését. Így a felmentő ítélet jogerőre emelkedett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában