Bűncselekmény

1 órája

Játékfegyverrel raboltak ki egy szakolyi vegyesboltot

Az ügyészség a férfi letartóztatását indítványozta.

Szon.hu

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel indítványozta annak a középkorú férfinek a letartóztatását, aki egy játékpisztollyal rabolt ki egy szakolyi vegyesboltot.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2024. október 19-én a reggeli órákban ment be az egyik szakolyi vegyesboltba, ahol elővett egy fekete színű fegyvernek látszó tárgyat.

Amikor ezt az egyik közelében tartózkodó vásárló meglátta, futva menekülni kezdett az üzletből, eközben hangosan kiabálva figyelmeztette a vásárlókat és alkalmazottakat. Mikor a boltban tartózkodó 20-25 ember kiszaladt az üzletből, és a gyanúsított egyedül maradt, néhány értéket magához vett, majd ő is kiment az épületből.

Itt az egyik férfi vásárló őt feltartóztatta, tőle a fenyegetéshez használt pisztolyt elkérte, és megállapította, hogy az egy játékfegyver, majd a rendőrség megérkezéséig a férfit visszatartotta.

A járásbíróság 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását - tájékoztatott Dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A fotón a rabláshoz használt az eredetihez megtévesztésig hasonlító játékfegyver látható
Fotó: Ügyészség

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában