Szabolcs-Szatmár-Bereg

2 órája

Fából épített illemhely égett Vásárosnaményban, autó lángolt Görögszállásnál

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Szon.hu

Fotó: ENRIQUE ALAEZ PEREZ

Péntektől vasárnap éjfélig az alábbi beavatkozások történtek:

Pénteken lerakódott korom izzott egy családi ház vegyestüzelésű kazánjának kéményében a balkányi Déssy tanyán. A helyi önkéntes és a szakolyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a kéményből az izzó égésterméket. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere a téglási Magazin utcában. A helyi önkéntes tűzoltók kézi porral oltó tűzoltó készülékkel kezdték meg a lángok oltását, majd az újfehértói önkormányzati tűzoltók két gyorssugárral avatkoztak be és áramtalanították a járművet. Az autóban ketten utaztak, személyi sérülés nem történt.

Tűz keletkezett egy napraforgó betakarítást végző kombájn hátsó részénél. A csengeri önkormányzati tűzoltók egy gyorssugárral oltották el a tüzet, amely a kombájn más részére és a terményre nem terjedt át. A munkagép üzemképes maradt. Személyi sérülés nem történt.

Elektromos kötődoboz égett egy nyíregyházi, Rozmaring utcai családi ház előszobájában. A helyi hivatásos tűzoltók kézi porral oltó tűzoltó készülékkel avatkoztak be, majd kéziszerszámok segítségével megbontották a helyiség gipszkarton mennyezetét, a további izzást, parázslást megszüntették. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Személygépkocsi és személyvonat ütközött péntek kora délután Tiszalök és Kisfástanya között, a 3612-es út egyik vasúti átjárójában. A vonat több mint száz méteren keresztül tolta maga előtt az autót. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezték a műszaki mentést.

Szintén vonat és személygépkocsi ütközött Zsurknál, egy vasúti átjáróban péntek délután. A Záhonyból Mátészalka felé közlekedő vonat a személygépkocsit kifordította a vasúti pályáról az árokba. A záhonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, valamint a helyszínt biztosították a helyszínelés idejére.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy nyírmadai, Honvéd úti családi házban. A jelzéskor az adott helyiségben egy gázkonvektor üzemelt. Az ott élők értesítették a tűzoltókat és szellőztettek. Az érzékelő a szellőztetést követően már nem jelzett. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók mérései alacsony értékben mutatták ki a szén-monoxidot. Az esetről értesítették a kéményseprőket, a gázszolgáltatót.

Árokba hajtott, majd a tetejére borult egy személygépkocsi a mándoki Ady Endre utca elején. A záhonyi hivatásos tűzoltók a rendőrségi helyszínelést követően a gépjárművet a kerekeire állították és áramtalanították.

Szombaton lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében Aranyosapátiban, a Szabadság utcában. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók távolították el a lerakódott égésterméket a kéményből. A lakóház fűtése más módon nem megoldott, így az ott élő két felnőtt és három gyermek elhelyezéséről átmenetileg gondoskodnak. Személyi sérülés nem történt.

Fából épített kerti illemhely égett vasárnap hajnalban Vásárosnaményban, az Ifjúság út egyik lakatlan házánál. A helyi önkormányzati tűzoltók egy gyorssugárral, kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Lerakódott korom izzott tegnap reggel Nyírbogáton, a Bocskai úton, egy családi ház kéményében. A nyírbátori hivatásos tűzoltók az izzó kormot kéziszerszámokkal távolították el a kéményből. Az ingatlan fűtése más módon megoldott, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.  

Teljes terjedelmében égett egy benzinüzemű személygépkocsi vasárnap délelőtt Nyírtelek-Görögszállásnál. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tüzet feltételezhetően elektromos meghibásodás okozta. Személyi sérülés nem történt.

Szemetet égettek egy négyzetméteres területen tegnap este Tégláson, a Nyárfa utcában. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók gyorssugárral oltották el a tüzet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában