Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.08.09. 14:52

Komplex közlekedésbiztonsági akció vármegyénkben

A Mátészalkai Rendőrkapitányság a Készenléti Rendőrség erőivel kiegészülve, és a Nemzeti Adó-és Vámhivatallal együttműködve több napon át fokozottan ellenőrizte a közlekedőket.

Szon.hu

Forrás: Fotók: police.hu

A Mátészalkai Rendőrkapitányság a Készenléti Rendőrség megerősítő erőivel, valamint a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársaival összehangolt fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak a kapitányság illetékességi területén július 27-e és augusztus 3-a között. A rendőri ellenőrzés elsődleges célja a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, megelőzése, az ittas, vagy bódult állapotú és egyéb közlekedési szabályszegést elkövető járművezetők kiszűrése volt.

Az egyenruhások a hatékonyság növelése érdekében az álló ellenőrzés mellett dinamikus forgalomellenőrzéssel szűrték ki a forgalomból a közlekedés azon résztvevőit, akik fittyet hánytak a szabályokra. Munkájukat drónok, kézi kamerák, sebességmérő berendezések segítették.

A rendőrség elkötelezett a közlekedésbiztonsági helyzet javítása mellett, ezért a rendelkezésére álló minden eszközzel és módszerrel ellenőriz annak érdekében, hogy csökkenjen azoknak a kiemelt szabálysértéseknek a száma, amelyek közül több a legfőbb baleseti okok közé sorolható. Ezek az elsőbbség, az irányváltoztatás és a kanyarodás szabályainak megszegése, a sebességtúllépés, a nem megfelelő követési távolság tartása, tilos  jelzés figyelmen kívül hagyása, az ittas járművezetés, a passzív biztonsági eszközök használatának mellőzése. A gyalogosok és a kerékpárosok biztonságos közlekedésének garanciája a rájuk vonatkozó közlekedési szabályok betartása, és a gépjárművezetők irányukba tanúsított toleranciája. A rendőrök a közúti közlekedés valamennyi résztvevőjét ellenőrzik, függetlenül attól, hogy gépjárművezető, kerékpáros, vagy gyalogos.

Az egyenruhások a több napon át tartó ellenőrzés alatt 1669 főt igazoltattak, 186 alkalommal helyszíni bírságot, valamint 37 alkalommal közigazgatási bírságot szabtak ki, 58 szabálysértési feljelentést tettek, 4 esetben éltek feljelentéssel bűncselekmény elkövetése miatt, 73 figyelmeztetést alkalmaztak,7 főt elfogtak, 16 főt előállítottak, 3 főt engedély nélküli vezetés miatt őrizetbe vettek.

Az intézkedések túlnyomó része közlekedési jogsértés miatt volt, de elfogták vagyon elleni és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetőit, és körözött személyeket is.

-adta hírül a police.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában