Baleset

2024.08.04. 10:14

Horrorbaleset: átpördült a levegőben a hajó

A rendőrségi jármű fennakadt a komp kötelén.

Csáki Alexandra

Forrás: Fotó: Tények

Egy rendőrségi hajó szenvedett elképesztő balesetet szombaton a Tiszán, Timár közelében, az esetről sokkoló videó készült, amit ide kattintva megtekinthetnek. A hajó hatalmas sebességgel ment neki egy komp kötelének, majd a tetejére borult. A videón jól látszik, ahogy a nagy erejű ütközéstől a hajó a levegőben átpördült. A fedélzeten csak a kapitány volt, aki információink szerint nem sérült meg. A kompkezelő nyilatkozott a Tényeknek, azt mondta, hogy a hajós hibázott, mert várnia kellett volna, amíg leengedi a kötelet.

– Én próbáltam jelezni neki, hogy lassítson, de úgy látszik, hogy nem vette észre vagy figyelmen kívül hagyott. Nagy kő esett le a szívemről, amikor láttam, hogy felbukkant a vízen  árulta el Varga Zoltán.

A komp éppen üzemelt, ezért volt felhúzva a kötél. Ezt egyébként a többi hajósnak is jelzik, csak akkor mehetnek, ha kint van egy fehér zászló. Ha nincs kint, akkor várniuk kell. A felvételen jól látszik, hogy a baleset előtt nem sokkal egy másik, jóval kisebb hajó is arra ment, az viszont átfért a kötél alatt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában