Tokaj

2024.07.08. 18:14

Sokkoló tragédia - Össze akart házasodni a Tiszába fulladt pár (videó)

Az egyik kamasz gyászoló édesanyja zokogva beszélt a tragédiáról.

Szon.hu

Fotó: tenyek.hu

Össze akart házasodni az a mindössze 17 éves fiú és 16 éves szerelme, akik a Tiszába fulladtak néhány napja Tokajnál. Az egyik kamasz gyászoló édesanyja zokogva beszélt arról, hogy a fiatalok minden idejüket együtt töltötték, a kutyájukat is együtt vitték a folyóra, amelyet jól ismertek. Rejtély hogyan kerültek a vízbe, a fiú nagybátyjával együtt. Mindhárman megfulladtak, holttestüket 5 méter mélyen találták meg - írta a Tények.

Könnyeit törölgette az összetört nő. A fiatal pár és a kamaszfiú 50 éves nagybátyja, a kutyájukat vitték le a vízhez, ahogy előtte is számtalanszor, de tragédiával végződött a nyári program.

Nehéz nagyon... fiatalok voltak még hát... még élhettek volna!

– mondta a Tényeknek Lukács Gyöngyi.

Rengeteg virág, mécsesek és koszorúk vannak a parton, ahonnan néhány méterre a fiatal pár és a férfi elmerültek az erős sodrású folyóban. A szerelmesek közös fotója is emlékeztet a tragédiára a helyszínen. A szülők külön élnek, a fiatalok épp a fiú Tokajon élő apjánál voltak. Ő szólt az édesanyának is.

Nekem az édesapa szólt telefonon keresztül, hogy eljöttek a gyerekek úszni, de sajnos nem értek haza. A ruhájuk itt volt, meg a pénztárca, meg a telefon, de ők nem.... az apa a segítségükre indult, szólt a hatóságoknak is

– tette hozzá az édesanya.

Az apa úgy vette észre, hogy nagy a baj, hogy a kutya ugatott a stégen. Ő is személyesen mesélt a történtekről.

Kiabált egy ismerősöm be az ajtón, menjek, mert a kutya meg van hülyülve, nem enged senkit oda. Lementem, megkötöttem a kutyát, csak a ruhák voltak ott

– fűzte hozzá Tóth Gábor.

Kutyákkal és csónakokkal kutattak utánuk, végül másnap délután találták meg a holttestüket 5 méter mélyen. A fiatal párnak rengeteg terve volt. A 16 éves lányt szerelme rendszeresen elkísérte iskolába, de a kollégium helyett inkább a fiú apjánál éltek.

Körülbelül egy hete hozta a fiú ide, már a kollégiumba sem ment vissza, inkább hajnali ötkor mentek a vonattal. Délután pedig nem ment be a kollégiumba, inkább lejött hozzám ide, a fiam miatt persze, szerették egymást

– árulta el a gyászoló apa.

Az édesanya szerint a pár együtt tervezte a jövőt.

Azt mondta a fiam, ha ő betölti a 18-at, elveszi majd feleségül, mert nagyon szerették egymást... ők nagyon... oda voltak egymásért

– hangsúlyozta Lukács Gyöngyi.

Még vizsgálják pontosan hogyan történt a sokkoló tragédia. A családok pedig hamarosan végső búcsút vesznek a 3 áldozattól.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában