Verseny

2 órája

A sipkaysok a 2. helyen végeztek

A továbbjutók jövő év márciusában a döntőben mérik majd össze tudásukat.

A Sipkay Barna Technikum adott otthont a versenynek

Fotó: Kelet-Magyarország/Sipeki Péter

A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért egyesület ebben az évben már 7. alkalommal szervezi meg az országos emlékversenyt, melynek első regionális fordulóját a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikumban rendezték meg pénteken. A kiírás szerint a megmérettetésre öt tagú csapatokkal lehetett nevezni, melyet két pincér-vendégtéri szakembernek, két szakács-, illetve egy cukrásztanulónak kellett alkotnia. A versenyre összesen 11 csapat jelentkezett, a tagoknak az elődöntőben egy online feladatsor kérdéseire kellett válaszolniuk. A továbbjutók jövő év márciusában a döntőben mérik majd össze tudásukat. A Sipkay Barna Techikum második alkalommal adott otthont a viadalnak, a versenyző csapatok között pedig az iskola tanulói is ott voltak, sőt, a második helyen végeztek. A résztvevők a díszoklevél mellett ajándékcsomagot is kaptak.  

A legjobbak

  • I. helyezett a Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, csapata: Mázló Cintia Vivien, Kökényesi Kevin, Szakállas Tamás, Dudás Ádám és Mészáros Lilla
  • II. helyezett a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum csapata: Kamhal Kingam Szabó Dominika Krisztina, Szabó Rella, Tóth Eszter Margit, Ládi Annamari
  • III. helyezett Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola 2. csapata: Veres Mónika Viktória, Szilágyi Boglárka Mariann, Feczkó Tamás Gábor, Munkácsi Csegő Zalán, Szemán Gréta

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában