2 órája
A sipkaysok a 2. helyen végeztek
A továbbjutók jövő év márciusában a döntőben mérik majd össze tudásukat.
A Sipkay Barna Technikum adott otthont a versenynek
Fotó: Kelet-Magyarország/Sipeki Péter
A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért egyesület ebben az évben már 7. alkalommal szervezi meg az országos emlékversenyt, melynek első regionális fordulóját a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikumban rendezték meg pénteken. A kiírás szerint a megmérettetésre öt tagú csapatokkal lehetett nevezni, melyet két pincér-vendégtéri szakembernek, két szakács-, illetve egy cukrásztanulónak kellett alkotnia. A versenyre összesen 11 csapat jelentkezett, a tagoknak az elődöntőben egy online feladatsor kérdéseire kellett válaszolniuk. A továbbjutók jövő év márciusában a döntőben mérik majd össze tudásukat. A Sipkay Barna Techikum második alkalommal adott otthont a viadalnak, a versenyző csapatok között pedig az iskola tanulói is ott voltak, sőt, a második helyen végeztek. A résztvevők a díszoklevél mellett ajándékcsomagot is kaptak.
Gasztronómiai csapatverseny a Sipkay Barna Technikumban
Fotók: Sipeki PéterA legjobbak
- I. helyezett a Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, csapata: Mázló Cintia Vivien, Kökényesi Kevin, Szakállas Tamás, Dudás Ádám és Mészáros Lilla
- II. helyezett a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum csapata: Kamhal Kingam Szabó Dominika Krisztina, Szabó Rella, Tóth Eszter Margit, Ládi Annamari
- III. helyezett Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola 2. csapata: Veres Mónika Viktória, Szilágyi Boglárka Mariann, Feczkó Tamás Gábor, Munkácsi Csegő Zalán, Szemán Gréta