Katasztrófavédelem

2024.07.31. 15:23

Sikerült megfékezni a tüzet Gávavencsellőn

Több szabadtéri tűz is volt tegnap.

Szon.hu

Forrás: Katasztrófavédelem.hu

Másfél nap után, tegnap dél körül fejezték be a munkálatokat a nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók Gávavencsellő külterületén, ahol még hétfő kora reggel gyulladt ki négyszáz körbála szalma. A beavatkozást a tulajdonos és az ott dolgozók is segítették munkagépekkel. Személyi sérülés nem történt.

Nyolcezer négyzetméteren égett száraz fű és avar a tiszavasvári Széles utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók gyorssugárral, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Tiszalökön, a Galamb utcában a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók oltottak el tegnap este kétezer négyzetméteres szabadtéri tüzet. További szabadtéri tüzek keletkeztek még tegnap a nyíribronyi Petőfi utcában, ott száz négyzetméteren égett az aljnövényzet. A kisvárdai Vásártér utcánál ötven négyzetméteren pusztítottak a lángok, a vásárosnaményi Bartók Béla utcában tujabokor égett, a nagyecsedi Síp utcában húsz négyzetméteren lángolt a száraz fű. A helyszíneken a baktalórántházi, kisvárdai hivatásos, a vásárosnaményi önkormányzati és a nagyecsedi önkéntes tűzoltók avatkoztak be. 

Füstölt egy személygépkocsi motortere a nagyvarsányi Szabadságtanyánál. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók egy gyorssugárral avatkoztak be. 

Két személygépkocsi ütközött össze a 491-es úton, Sonkád térségében. A járművekben összesen hárman utaztak, közülük két embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak a mentők. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a közúti akadályt megszüntették.

Kamion és motoros ütközött össze a 491-es út 36-os kilométerszelvényének közelében, Tiszabecsnél. A motor az ütközés következtében kigyulladt. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakosság a tüzet eloltotta. Az egység a motorkerékpárt áramtalanította. - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában