Futsal, NB I.

2024.09.08. 23:22

Nyírbátorban átléptek a saját árnyékukon

Végre-valahára megmutatta a valós arcát Elek Gergő csapata, az Újpest ellen folytatja az A’Stúdió.

Nagy Bence (középen) továbbra is ontja a gólokat.

Fotó: Nyírbátori SC

Sorozatban három vereséggel a tarsolyában fogadta a Magyar Futsal Akadémia gárdáját a B-Kerép Nyírbátori SC az élvonalbeli futsal NB I. negyedik fordulójában. A nyírségi gárda mestere Elek Gergő már a mérkőzés előtt elmondta, hogy mindent el fognak követni annak érdekében, hogy megszakadjon ez a negatív széria. 

Nem maradtak kérdőjelek 

Remekül kezdődött a mérkőzés a házigazda számára, hiszen Orosz Dániel és Szentes Bíró Tamás révén tíz perc alatt háromgólos előnyre tett szert a Nyírbátor. Ezt még két góllal toldotta meg a nagyszünetig a zöld mezes egylet, így 5–0-s fór­ral mehettek pihenőre a felek. A fordulást követően Nagy Bence is megszerezte a maga találatát, majd a vendégek szépítő gólja után Szucsányi Sándor is bevette Tóth Barnabás hálóját. Az utolsó öt percre egy kissé kiengedett a gárda, ennek ellenére magabiztos 7–3-as győzelmet aratott a Nyírbátor. 

Vármegyénk másik csapata az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza hétfőn este 18.30-tól az Újpest FC gárdáját fogadja a Continental Arénában. ­Nehéz sorsolás ide vagy oda, az első három forduló nem úgy alakult, ahogy Lovas Norbert vezetőedző szerette volna. Az egy döntetlen és a két vereség után talán nem közhely kijelenteni, hogy hétfőn csakis a győzelem az elfogadható. Hozzá kell persze tenni, hogy a negyedik meccsen sem vár könnyű feladat a hazaiakra, hiszen a Rubeolát (5–1), az Aramist (1–3) és a Nyírbátort (7–1) is legyőző, vagyis hibátlan Újpest érkezik a Nyírségbe. 

– Szeretnénk végre megszerezni az első győzelmünket – szögezte le a tréner. – Leszűrtük az első három forduló tanulságait, sokkal több munkát kell elvégeznünk ahhoz, hogy ezeket a topcsapatokat megverjük, vagy legalább legyen esélyünk egy szoros mérkőzésre. 

Új lapot kell kezdeni 

– Ezt a három meccset tisztáztuk, és megbeszéltük, következik az Újpest elleni összecsapás, amit muszáj megnyernünk, de sok munkát kell elvégeznünk, hogy sikert érjünk el. Ellenfelünk jól kezdte a bajnokságot, veszélyes csapat, két külföldivel kiegészülve, akik minőséget képviselnek. Bízom benne, hogy felnövünk a feladathoz és itthon tartjuk a három pontot. 

Futsal: NB I., 4. forduló

B-Kerép Nyírbátori SC–MFA 7–3 (5–0) 
Nyírbátor, Városi Sportcsarnok, v.: Szabó F. (Forgács, Szabó P.).
Nyírbátor: Dobi – Szentes Bíró, Sánta, Nagy, Berecz. Csere: Bazsányi, Tóth, Bartha, Csorvási, Orosz, Molnár, Szucsányi. Vezetőedző: Elek Gergő.
MFA: Tóth – Papp, Boznánszky, Tarpai, Szabó. Csere: Nyerges, Módly D., Lőrincz, Nguyen, Módly M., Joó, Fábián, Bokor, Szabó. Vezetőedző: Boznánszky Gábor.
Gól: Orosz (3., 8., 19.), Szentes Bíró (9.), Molnár (12.), Nagy (22.), Szucsányi (33.), illetve Nguyen (33.), Fábián (36.), Módly D. (37.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában