Baleset

2024.07.21. 13:09

Még mindig keresik a Tiszabecsnél elmerült kenust

Csáki Alexandra

Továbbra sem találják a szombaton Tiszabecsnél elmerült kenust – közölte megkeresésünkre a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Ahogy arról beszámoltunk, a Tiszába borult két ember egy kenuból szombat délelőtt Tiszabecsnél. Egyikőjük ki tudott úszni a partra, de a másik 52 éves férfi elmerült. Egy kirándulócsoport szemtanúja volt a balesetnek, ők hívták a mentőcsapatokat, akik csónakokkal, drónokkal is keresték a férfit a Tiszában – eddig hiába. A Tények információi szerint a kenuban a fehérgyarmati ügyészség egyik dolgozója ült egy társával. Úgy tudni, a vízre szállás után néhány perccel történt a baleset – derült ki a TV2 riportjából.

Biztonságosnak hitték

– Mi dél körül értünk ide, mi vízitúrázók vagyunk, akkor itt volt egy tűzoltóautó egy csónakleeresztővel. Azóta jönnek-mennek a rendőrautók, a tűzoltók és egyéb szervezeteknek járművei – nyilatkozta egy vízitúrázó. A környéken nagyon sokan kenuznak, azt állítják, ez a szakasz kevésbé veszélyes.

Legutóbb július elején fulladtak hárman a Tiszába Tokajnál. Akkor egy 17 éves fiú, 16 éves barátnője és nagybátyja merült el a folyóban. Ők a kutyájukat vitték le a vízhez, ahogy előtte is számtalanszor, de tragédiából végződött a nyári program. A Tiszabecsen elmerült férfit a mentőegységek még keresik.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában