Szponzorált tartalom

2021.01.14. 14:52

Fényképek a falon

A fali dekorációk tekintetében manapság a vászonképek a legkelendőbbek. Vászonnyomat kerül a vakrámára kifeszítésre, így születik meg ez a késztermék. A vászonnyomat önmagában az a vászonfotó, amely nincs felfeszítve. Kereskedelmi és lakberendezési üzletekben is vásárolhatunk mutatós darabokat. De a legjobb, ha saját fényképed alapján készítik el az általad kiválasztott méretben és stílusban.

Forrás: vaszonkep.hu

Minőségi kérdések

A vászonkép végleges megjelenését meghatározza a fénykép felbontása, amely alapján készül. Napjaink kamerás mobilkészülékei szinte kivétel nélkül az ehhez szükséges minőséget tudják biztosítani. A problémák a közösségi oldalakról összegyűjtött képek vagy az archív felvételek esetén jelentkeznek. Archív képek esetében jellemzően a minőség nem elsődleges szempont. Illetve ez esetenként retusálással vagy képszerkesztéssel javítható. A megfelelő minőségi maximum csak a saját felvétel alapján készülő vászonképek esetében érhető el, a bolti tucatverziókat felejtsd el.

Fizikai jellemzők

A vászonkép végleges megjelenését nagyban befolyásolja a vakráma minősége és annak jellemzői. Ugyebár ez az a keret, amelyen a nyomtatott kép nyugszik. Valódi borovi fenyő a legjobb erre a célra. Az így elkészült képek masszívak, és súlyuk sem elhanyagolható, ezért időtálló dekorációk lesznek.

A vakráma vastagsága a kép mélységét jelenti, azt, hogy a kép mennyire emelkedik ki a fal síkjából. A kép méretétől függően ez 2 vagy 4 centiméter szokott lenni. A kettő a jellemzőbb, bizonyos méret felett szükséges a négy centiméter a stabilitás miatt, és a méret miatt így jobban is fog mutatni.

A vászonkép oldala az úgynevezett kifutó, legtöbb esetben erre a kép tükrözése fut fel, néha elhomályosítják azt. Ezt a kép jellege határozza meg. Lehetőség még az is, hogy egy, a fotóval és annak környezetével harmonizáló színt futtatnak fel. Ez kifejezetten modern és elegáns megoldás.

Dizájnkérdések

A vászonképekben rendkívül sok lehetőség rejlik. A sima megoldások mellett a többrészes képkivitelek is megjelennek. A kifejezetten fényképhalmozóknak a mozaikok, montázsok vagy kollázsok adják a legjobb lehetőséget. Ezzel a technikával akár több száz kép is megjeleníthető egy felületen, egy képen. A többrészes vászonképmegoldásokkal egy összefüggő képet jeleníthetsz meg több kisebb képben. Ennél az esetnél kiemelten kell kezelni azok falra rögzítését is, mivel a képeknek katonás, szabályos rendben és távolságban kell lenniük egymáshoz képest.

A vászonképek világa hatalmas. Az abban rejlő lehetőségek száma is végtelennek mondható. Válassz egy profi, hosszú évek ismereteivel rendelkező vászonképkészítő üzletet. Ők a Te választott fotód alapján elkészítik a tökéletes vászonképet a számodra. Akár magadat, akár rokonaidat, barátaidat leped meg vele, mindenképp tökéletes választás.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában