Hirdetés

2 órája

Nyugdíjasok, figyelem! – „All-on-4 technológia”: ahogy a tökéletes mosoly születik

December 31-ig tart egy átfogó kampány, melyet kifejezetten nyugdíjas páciensei részére alkotott meg a Hotel Fürdőházban működő Smile Design Center fogászati és implantológiai klinika.

PR cikk

Sok kedvezménnyel és szuper csomagajánlatokkal próbálnak kedveskedni számukra, ezek kupon formájában megtalálhatóak a nyíregyházi rendelőjükben vagy a www.smiledesigncenter.hu weboldalon.

Hogyan lehet Önöknél új mosolyt szerezni néhány nap alatt?

A Smile Design Center által alkalmazott „All-on-4 technológia” olyan páciensek számára kínál megoldást, akik teljes fogsorukat szeretnék pótolni, fogatlanok, vagy fogaik már menthetetlenek és ki kellene azokat húzni. A módszer lényege, hogy négy implantátumot ültetnek be az állcsontba, amelyek stabil alapot biztosítanak a rögzített fogpótláshoz. Az implantátumok beültetése akár a foghúzással egy időben is megtörténhet, az implantátumokhoz rögzített körhíd elkészítése 2-3 napot vesz igénybe.

Hogyan működik a gyakorlatban ez az eljárás?

Az „All-on-4 technológia” során a szájsebész négy implantátumot ültet be, melyeket egyedi szögben helyez el a páciens állcsontjában. Ez a technika lehetővé teszi, hogy még azok is részesülhessenek a fogpótlás előnyeiből, akiknél kevés a rendelkezésre álló csontállomány. Az implantátumok egy tartós körhidat rögzítenek, amelyek nem kivehetőek, nem mozdulnak el, és esztétikus, stabil és kényelmes megoldást nyújtanak a pácienseknek.

Mik ennek a speciális implantátumnak az előnyei?

A hagyományos fogsorokkal szemben az implantátumokra rögzített körhíd stabilan marad a helyén, nem mozdul el evés, vagy éppen beszéd közben. A páciensek visszanyerik természetes mosolyukat és újra élvezhetik a szabad étkezés és beszélgetés nyújtotta előnyöket. Az „All-on-4 technológia” fogpótlásai természetes érzést és megjelenést biztosítanak, így a páciensek visszanyerhetik a magabiztosságukat. A beavatkozás mindössze néhány napot vesz igénybe: az implantátumok beültetésével kezdődik, majd a körhíd behelyezésével folytatódik.

Hol érhető el ez az eljárás Nyíregyházán?

A Smile Design Center fogászati klinikája Nyíregyházán, a Fürdőház tér 1. szám alatt várja Önt, hogy professzionális ellátásban részesüljön. A nyugdíjas vendégeink számára több különleges kedvezményt biztosít a rendelő, így az „All-on-4 technológia” fogpótlási csomagajánlat december 31-ig 1.100.000. forintba kerül. Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, hogy visszanyerje mosolyát! Érdeklődjön a +36-20/483-8855-ös telefonszámon vagy a www.smiledesigncenter.hu weboldalon.

 

Mi a beavatkozás folyamata?

A páciens megérkezik konzultációra Dr. Homoki Sándorhoz, vagy valamely sebész kollégához. Készül egy CT felvétel, amellyel analizáljuk a rendelkezésre álló csontállományt és felmérjük a páciens igényeit. Az eddigi tapasztalataink szerint a legtöbb esetben rendelkezésre áll annyi csont, hogy a szükséges négy implantátumot elhelyezzük, viszont amennyiben erre nincs lehetőség, átbeszéljük a csontpótlás lehetőségeit. Miután megkapta a páciens a költségvetési tervet és eldöntötte, hogy belevág-e a beavatkozásba, a recepciós kolléganők segítenek számára kiválasztani a legideálisabb időpontot. A műtétet megelőzően, amennyiben rendelkezik fogakkal, egy alapos szájhigiéniai beavatkozást írunk elő. Sok esetben gyulladásokat is találunk, cisztákat vagy parodontális tasakokat a páciensek röntgen vagy CT felvételén. Ilyen esetekben az antibiotikumos terápiát már a műtétet megelőző 1-2 napban elrendeljük, hogy csökkentsük a szövődmények kialakulásának kockázatát. Ezzel párhuzamosan megvizsgáljuk azokat a gyógyszereket, amiket rendszeresen szed a páciens, ilyenek a vérnyomáscsökkentők, a vérhigítók, és egyeztetünk a szedésükkel kapcsolatos protokollokról. A műtéti beavatkozás nagyjából 2-2,5 órát vesz igénybe. Ezt követően történik egy úgynevezett lenyomatvétel is.

Kik végzik ezeket a beavatkozásokat?

Csapatunkban az „All-on-4” műtéteket Dr. Simay Attila arc-állcsont-és szájsebész, valamint Dr. Gerzsenyi Krisztián dento-alveoláris sebészek végzik. A beavatkozást követő napon Dr. Hadar László protetikus fogorvos készít egy harapásregisztrálást a pácienseknél, majd a harmadik-negyedig napon kollégáink átadják a rögzített fogpótlást, mellyel a páciens azonnal tud harapni, valamint rágni.

Miből készül az azonnali, vagy más néven immediate fogpótlás?

Azt már mindenki tudja, hogy az implantátumok magas tisztaságú titán ötvözetből készülnek, ezért az allergia lehetősége szinte kizárt. Az implantátumokra kerülő pótlások különbözőek lehetnek, különböző technológiákkal és anyagfelhasználással készülhetnek. A friss műtét után 3-4 nappal kerül a „szájba” a fémerősítésű, akril fogakból álló körhíd, mely minimum 10-12 fogat tartalmaz. Két hét elteltével következik egy higiéniai kontroll, ahol a dentálhigiénikus kolléganő elmagyarázza, hogyan kell ápolni a pótlást. Ezt három hónappal követi az első szerviz, ahol ellenőrizzük a nyomatékokat és a gyógyulási folyamatot. Amennyiben a páciens szeretné, porcelán, vagy cirkon fogakra cserélheti a pótlását, ennek lehetőségét átbeszéljük vele. A garancia megőrzése érdekében éves szinten minimum egy kontrollvizsgálat kötelező, ahol készül egy röntgen és egy higiéniai szerviz. Ritka esetekben sajnos olyan is előfordul, hogy nem végezhető el az „All-on-4” műtét, mint például biszfoszfonát szedése vagy extrém állcsontsorvadás esetén. Ilyenkor is van megoldás, ami nem más, mint a BPS fogsor, melyről következő cikkünkben fogunk részletesebben beszélni.

SMILE DESIGN CENTER
+36-20/483-8855
[email protected]
www.smiledesigncenter.hu
4431 Nyíregyháza-Sóstófürdő, Fürdőház tér 1.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában