Hirdetés

2024.05.30. 08:00

Családközpontú, innovatív várossá vált Kisvárda

Ha felvázolnánk egy képzeletbeli térképet Kisvárda érték- valamint turisztikai különlegességeire épülő kuriozitásaiból, láthatnánk, hogy városunk az elmúlt évek alatt nemcsak idegenforgalmi „központtá” nőtte ki magát, de a kulturális színtér egyik fontos állomásává is vált.

PR cikk
Városháza

Megújuló tereink a folyamatos innováció útján minőségi és mennyiségbeli fejlődést is eredményeztek. Család- és vendégközpontúvá vált az a kisváros, amely légköre mindig is egyedülálló volt. Kisvárda belvárosának látképe olyan hangulatos érzésvilágot tükröz a régi korok egyediségét hangsúlyozó kávézói, cukrászdái által, amely a megújult és szemet gyönyörködtető impozáns épületek gyűrűjében egyediséget és minőséget közvetít. 

Várday István Városi Könyvtár

Kisvárda innovációja, gazdasági és életvitelbeli érintettsége folyamatosan a fejlődés irányába mutat, amelyek terveink és elhatározásaink tekintetében markáns előrehaladást példáznak. Beruházásaink mára már a jövőbe vetített célokat engedik láttatni. A gazdaság és a turizmus, továbbá az élhetőbb korszerű város összhangba hozását oly módon igyekszünk megvalósítani, hogy a családok, vendégeink és valamennyi korosztály igényeit szem előtt tartva válhassunk a biztos otthon védjegyévé.

Modern fejlesztések

Jelenleg folyamatban lévő beruházásainkat tekintve a legkiemelkedőbb és a legjelentősebb a „sok” közül a Kisvárdai vár turisztikai célú fejlesztése, amely nemcsak látványosságként, de történelmi szempontból rangként, valamint a jelenben megnyíló történelemként is értékelhető. Hasonlóképpen a kultúra és művészetek elkötelezett híveként valósítjuk meg az Új Múzeum és Tájház kialakításának monumentális projektjét. A multifunkcionális terekkel ellátott épület már a 21. század igényeit elégíti ki, a legkorszerűbb elvárásoknak megfelelve. Számunkra a fennmaradó értékek és a jelen művészei által idealizált alkotások éppoly fontosak, mint azok az antik könyvek, amelyek korokról, emberekről, érzésekről és átörökíthető hagyományokról mesélnek. Tudatosan formáljuk Kisvárda jövőjét, valamint életterét, hogy értékeink megújuló és újjáéledő hálójában mindenki számára olyan pluszt tudjunk nyújtani az itthon maradásban, a hazatelepülésben, valamint a mentális és szellemi továbbfejlődésben, amelyek bizonyíthatják az előrevetített koncepciónk sikerességét.

Rétközi Múzeum (Zsinagóga)

Introdukció és megvalósulás

A sport, ideértve a Várkerti Stadion, a Multifunkciós Csarnok, a Küzdősportok Háza mind a jövőorientáltságot és lehetőségeink újításokra törekvő nyitottságát tükrözik. Ahhoz, hogy egy városban komplexitásokban érezhessük a célzott és ütemezett eredményeket, olyan tervezési alapeszmének kell érvényesülni, amelyet hosszas introdukció és a megvalósulás utáni továbbgondolás jellemez. Mert hisszük, hogy csak a tervezhető jövő helyezhető a lehetőségek alapkövére, amely megalapozására a jelenben kell hangsúlyt fektetni.

Várkerti Stadion

Kisvárda fejlődése rohamos léptekben halad, hiszen városunk megfelelő adottságokkal rendelkezik örökség-, kulturális, aktív, fürdő-, öko- és a gasztronómiai turizmust is magában foglaló komplex és versenyképes attrakciók fejlesztéséhez, valamint szolgáltatások nyújtásához.

Várda Sport Hotel

Mi hiszünk a tervezhetőségben és a jövőbe fektetett energia sikerességében!

Mert Kisvárda a város, ahol a jövő elképzelhető, és a „Város, ahová visszatérsz!

Leleszi Tibor polgármester
Aquacinema Gyógy- és Wellnessfürdő


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában