Magyarázkodás

2024.06.27. 08:00

A főpolgármester továbbra sem hívja vissza Czeglédy Gergőt a BKK felügyelőbizottságából

Karácsony Gergely azzal próbálja megmagyarázni a halogatást, hogy a Fővárosi Közgyűlés a nyári hónapokban nem tart ülést, miközben erről saját hatáskörben is dönthet a főpolgármester.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart a Városházán 2024. június 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy hívja vissza a BKK felügyelőbizottságából a korrupciógyanúba keveredett Czeglédy Gergőt, a budapesti III. kerület alpolgármesterét. 

Czeglédyt egy hete tartóztatták le, befolyással való üzérkedéssel és más bűncselekményekkel vádolják.

Czeglédy a letartóztatása ellenére a BKK felügyelőbizottsági tagja maradt. Amikor megkérdezték a fővárost, hogy miért, azt írták: a Fővárosi Közgyűlés a nyári hónapokban nem tart ülést.

Wintermantel Zsolt fideszes frakcióvezető szerdán erre reagált, amikor sajtótájékoztatóján azt mondta: Karácsony saját hatáskörében, két közgyűlés között is visszahívhatja Czeglédyt. A politikus szerint 

a főpolgármester tartozik annyival a budapestieknek, hogy feddhetetlen embereket ültet ezekre az igazgatósági és felügyelőbizottsági posztokra vagy hagy ott.

Miközben Karácsony Gergely továbbra sem hajlandó felmenteni a felügyelőbizottsági tagságából Czeglédy Gergőt, a főpolgármester a közgyűlés megkérdezése nélkül képes volt 50 milliárd forintnyi hitel felhasználásáról dönteni. 

Amint arról már beszámoltunk, nemrég őrizetbe vették, majd letartóztatták Czeglédy Gergőt, Óbuda MSZP-s alpolgármesterét. A politikus a gyanú szerint százmillió forint kenőpénzt vett át, az ügyében eljáró nyomozási bíró pedig elrendelte a minősített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsított alpolgármester egy hónapos letartóztatását.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában