Kisvárda hírei

2012.12.04. 09:20

Életmentő eszköz Somától a mentőknek

Kisvárda - A Soma Közhasznú Alapítvány és a Mentésügyért Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Alapítvány összefogása eredményként, csaknem félmillió forint értékű életmentő eszközt kapott a mentőszolgálat Kisvárdai Mentőállomása.

Kisvárda - A Soma Közhasznú Alapítvány és a Mentésügyért Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Alapítvány összefogása eredményként, csaknem félmillió forint értékű életmentő eszközt kapott a mentőszolgálat Kisvárdai Mentőállomása.Az új, hordozható motoros szívó a légutakba került, annak elzáródását okozó anyagok (hányadék, vér) gyors, szakszerű eltávolításához szükséges.

Az eddig használt felszerelés a folyamatos szakszerű karbantartás mellett is elavult.

Ennek kiváltására vásárolta az új készüléket a Soma Alapítvány és a Mentésügyért Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Alapítvány.

A képen látható motoros szívó az összefogás eredményeként a napokban átadásra került a kisvárdai mentőállomáson.

A készülék ára: 477 103 Ft, mely összeg jelentős részét, 340 000 Ft-ot a Soma Alapítvány nagylelkű támogatása biztosított. A mentőalapítvány 137 103 Ft-tal támogatta a beszerzést.

Toldi Ferenc

állomásvezető- mentőtiszt

OMSZ - Kisvárdai Mentőállomás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!