Bajnokok Ligája

2019.12.11. 21:10

Ezek a csapatok jutottak tovább

A hatodik forduló utolsó, szerdai játéknapján az A, B, C, D csoportokból újabb két csapat biztosította helyét a sorozat nyolcaddöntőjében.

A BL történetében először fordul elő, hogy kizárólag az öt legnagyobb bajnokságból – angol, francia, német, olasz és spanyol – jutott csapat a legjobb tizenhat közé.

Szerdán némi meglepetésre az Atalanta jutott a nyolcaddöntőbe másodikként a H jelű négyesből a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A bergamóiak sikeréhez – melynek az értékét tovább növeli, hogy a csapat története során először szerepel az első számú európai kupasorozatban – az is kellett, hogy a Dinamo Zagreb hazai pályán ugyan vezetett, de végül a triplázó Gabriel Jesusnak is köszönhetően nagyon simán kikapott az angol bajnok, csoportelsőségét már korábban bebiztosító Manchester Citytől.

Az Atalanta első két idegenbeli mérkőzését 4-0-ra és 5-1-re veszítette el a BL-ben.

Az Atlético Madridé az utolsó nyolcaddöntős hely

Az Atlético Madrid továbbjutásával vált teljessé a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének mezőnye: Diego Simeone együttese saját közönsége előtt 2-0-ra legyőzte a Lokomotiv Moszkvát a csoportkör hatodik, utolsó fordulójában.

A szerdai találkozót Kassai Viktor vezette, aki ebben az idényben először kapott megbízást az első számú európai kupasorozatban.

A magyar bíró – aki két büntetőt ítélt a hazaiak javára – több mint egy év után szerepelt újra a BL-ben, legutóbb tavaly novemberben a Manchester City-Sahtar Donyeck (6-0) találkozón működött közre.

A BL-nyolcaddöntőbe jutott csapatok:

------------------------------------

Paris Saint-Germain (francia), Real Madrid (spanyol), Bayern München (német), Tottenham Hotspur (angol), Manchester City (angol), Juventus (olasz), FC Barcelona (spanyol), RB Leipzig (német), Liverpool (angol), Napoli (olasz), Borussia Dortmund (német), Olympique Lyon (francia), Valencia (spanyol), Chelsea (angol), Atalanta (olasz), Atlético Madrid (spanyol)

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!