Kisvárda Master Good

2020.06.24. 08:03

Nyerni kell, úgy a legbiztosabb

Szerda este a bronzra hajtó Puskás lesz a Kisvárda Master Good vendége a Várkerti Stadionban.

Kemény csata elé nézhetnek Sassáék

Forrás: NSO-ARCHÍV

Fotó: Szabó Miklós

Telt ház, jó játék és győzelem! Ezt szeretnék szerda estére a Kisvárda Master Good játékosai és a csapat szurkolói a bajnokság utolsó előtti fordulójában. Az élvonalbeli focicsapatnak ez lesz a hazai zárómeccse. Teljesen másként gondolhatnak a találkozóra az ellenfél, a Puskás Akadémia játékosai és vezetői. A bajnokságban eddig kétszer legyőzték a várdaiakat, bízhatnak abban, hogy harmadszor is így lesz.

Felcsúton emberhátrányban

Tavaly ősszel Kisvárdán 1–0-ra nyertek a felcsútiak, februárban házigazdaként 3–1-re. Azon a találkozón már Bódog Tamás ült a várdaiak kispadján, és a meccs 21. perce nem volt nyerő a mieinknek, mert ekkor állították ki Cornel Enét.

Az előző körben a Puskás 3–1-re nyert a vendég Paks ellen, míg a várdaiak négy nyeretlen találkozó után végre győztek Kaposváron 2–1-re. A formákkal tehát nem lehet gond, a tét pedig jelenleg nem kicsi. A Puskás a harmadik helyre hajt, míg a Kisvárda az kiesés elkerülésére.

– Az bizonyosra vehető, hogy a Puskás szeretne a harmadik helyen végezni, ezért majd jönniük kell – kezdte a beharangozó beszélgetést Bódog Tamás, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Úgy vélem, hogy a türelem éppen olyan fontos lesz, mint Kaposváron volt.

– Nem szabad kapkodnunk, türelmesen és pontosan kell játszanunk, és várni a lehetőségekre. A nem gyenge költségvetésű együttesben már van sebesség. A védekezésből támadásba gyorsan megy át, és az egyéni képességeket tekintve erős csapat. Más ­meccs lesz, mint a kaposvári volt, mert a Puskás más minőségi szintet képvisel.

– Azzal a hozzáállással, amit Kaposváron mutattunk, a Puskás is verhető, okosan és taktikusan fogunk játszani, hogy ez sikerüljön is – így Bódog Tamás.

A kisvárdai sérültek, Gosztonyi András, Claudiu Bumba, Roman Karaszjuk és Bohdan Melnyik játékára sajnos nincs esély, ám a keretben a többiek is bizonyítottak már.

Már csak a szurkolók miatt is...

A kiírások következtében szerda este hétkor már tudni lehet a Mezőkövesd–DVSC meccs eredményét. A kövesdiek szereplése a Puskás szempontjából fontos, hiszen azonos ponttal bírnak a bronzcsatában.

A kisvárdaiaknak a Loki teljesítménye a fontos, hiszen a debreceniek veresége esetén szerdán egy iksz is elég, netán vereség estén pedig a zárókörre a Lokival szemben marad a három pont előny és a jobb gólkülönbség. No, de utóbbira ne is gondoljunk, egyszerűen csak nyerni kell a Puskás ellen. Már csak azért is, mert a Várkerti Vitézek megérdemelnék a győzedelmes hazai búcsút.

ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában