Szpari

2019.10.03. 09:38

Egy irányba kell húzni!

Révész Bálint megbízik a szakmai gárdában, bízik a fiatalokban, és türelmet kér a drukkerektől.

A vezetés bízik Zoran Szpisljakban

Fotó: Pusztai Sándor

Mozgalmas időszakon van túl a Nyíregyháza Spartacus. Sajnos nem a fényes sikerek miatt beszélhettek a csapatról a szurkolók. Az átigazolási időszakban mentek és jöttek játékosok, ami természetes.

Aztán jött az ominózus győri meccs, amiről már elmondta véleményét a nyíregyházi klub vezérkara. Gulyás Mátétól és Purguly Árpád szakmai igazgatótól elköszönt a klub, hiszen cselekedetük összeegyeztethetetlen a Szpari filozófiájával. Aztán a hétre is maradt nagy változás, hiszen új asszisztens edző érkezett Vukasin Polekszics személyében.

– Kilenc esztendeje vagyok a klub élén, de még ugyanaz hajt, mint a kezdetekkor – kezdte érdeklődésünkre Révész Bálint, a klub elnöke.

Elégedetlen volt a játékosokkal

– Viszont tapasztaltabb lettem, és ezzel is magyarázhatóak az elmúlt időszak döntései. Tudni kell, hogy Zoran Szpisljakban egy korrekt embert ismertem meg, akiben megvan a szakmai alázat, a tudás és a tűz. Ezért is állok ki mellette, és vége annak, hogy négy-öt játékos miatt edzőt váltunk. Nem akarom részletezni, de az elbocsájtott játékossokkal több szempontból elégedetlen voltam, és most sem döntenék másként. Olyan öltözői légkört szeretnék, amely megfelelő motivációt ad a játékosoknak nemcsak a tréningeken, hanem az edzéseken is. Nem engedem azt, hogy néhány szószóló más útra vigye a többieket.

– A szakmai stáb zöme nyíregyházi, sínen van az utánpótlásunk, egyre több fiatal tehetség került a kezdőcsapatba és a kispadra – folytatta a klub elnöke. – Ez örömteli, miattuk sem engedhetjük meg azt, hogy ne legyen egységes a csapat, ne húzzon mindenki egy irányba a tőle telhető maximalizmussal.

– Természetesen én is hibáztam, ezekért vállalom is a felelősséget, de a cél továbbra is az, hogy a városhoz és a klubhoz méltóan szerepeljen a csapat, és visszakerüljön az élvonalba. Ez persze a mai viszonyok között nehéz küldetés, de továbbra is minden erőmmel erre fogok koncentrálni.

Nekem is fájnak a vereségek, hiszen az üzleti életben nem értek ilyen kudarcok. A szurkolók elégedetlenségét is megértem.

A meccs alatt buzdítani

– Ám azt is figyelembe kell venni, hogy a csapatban sok a fiatal, akik nincsenek felvértezve meccsrutinnal. Őket még nagyon megzavarja, ha a meccs közben kritikát kapnak a lelátóról, még ha az jogos is. A lefújás után persze lehet jelezni az elégedetlenséget, de addig lelkesíteni, buzdítani kellene őket. Ismét türelmet kérek a drukkerektől, és bízom benne, hogy hamarosan a sikerekhez vezető útra lépünk – így Révész Bálint.

ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában