Labdarúgás, NB I., Nyíregyháza Spartacus–ZTE

3 órája

A végén mentett pontot a Nyíregyháza Spartacus a ZTE ellen

A Zalaegerszeg korán vezetést szerzett, majd jobbára védekezésre kényszerült. A Nyíregyháza Spartacus a 90. percben egyenlített.

Szon.hu

Kovácsrétiék számára sokat jelenthet a ZTE ellen szerzett egy pont

Fotó: Sipeki Péter

Egymás elleni 29. bajnoki találkozóját vívta egymással vasárnap kora délután a Nyíregyháza Spartacus és a Zalaegerszeg, az élvonalban pedig 21. alkalommal mérkőztek meg a felek. Ugyan a rangadók sora most ideiglenesen véget ért, az NB I. 11. fordulójában is szépen megteltek a Városi Stadion szektorai, ami bizonyítja, a futball-láz nem csökkent Nyíregyházán.

Nyíregyháza Spartacus-ZTE
A Nyíregyháza Spartacus szurkolóin ezúttal sem múlt semmi
Fotó: Sipeki Péter

Jól kezdett a Nyíregyháza Spartacus, de a vendégek szereztek vezetést

Kellemes napsütéses időben kezdődött a mérkőzés, melynek első perceiben a Spartacus csapatkapitánya, Nagy Dominik villogott. Először egy már szinte veszett labdát halászott vissza az alapvonalról és teremtett veszélyt, majd egy lövéssel és a mérkőzés első sárga lapjának kiharcolásával vétette észre magát. Szpari-fölényt hozott az első negyedóra, a 15. percben mégis a Zalaegerszeg szerezte meg a vezetést. A vendégek elég könnyedén bontották meg a Szpari jobb oldalát, a begurított labdára pedig Mim Gergely érkezett jó ütemben. A 24. percben Ramos buktatása után jutott kiváló lehetőséghez a Nyíregyháza, de Kovácsréti szabadrúgása fölé szállt. A félidő közepétől hosszú percekig főként mezőnyben folyt a játék, egy alkalommal a friss szerződéssel rendelkező Kovácsréti lövésénél kellett hárítania Gundel-Takácsnak. A 37. percben kis híján megduplázódott a zalaiak előnye, Croizet érkezett Mim begurítására, Tóth Barnabás védett. Az első félidő hosszabbításában érkezett meg a legnagyobb Szpari-helyzet, az oldalról beívelt szabadrúgást Keita továbbította kapura, Gundel-Takácsban azonban elakadt a labda. 

A végén jött a Nyíregyháza egyenlítése

Érezte Tímár Krisztián a szünetben, hogy változtatni kell, átállt a Nyíregyháza a kétcsatáros játékra, Keitát Eppel váltotta. Az 58. percben újra közel volt az egalizálás, egy kivágott labda után Gresó került jó helyzetbe, átlövése a jobb kapufáról kifelé pattant. A 62. percben újra kiváló szögből jöhetett Szpari-szabadrúgás. Nagy Dominik legurította Myke Ramosnak, aki a hosszú felsőt célozta meg, de ez sem talált kaput. Sokáig nem alakult ki valódi veszély a ZTE kapuja előtt. Próbálkozott a Nyíregyháza, de meddő volt a hazai fölény. 
A 90. percben aztán mégis egalizált a Szpari! A csereként beállt Kvekveskiri szögletét Nagy Dominik fejelte a vendég kapuba. Az állás a hosszabbításban már nem változott. Nem ez volt a legjobb teljesítmény a szezonban a Nyíregyháza Spartacustól, de egy pontot sikerült a hajrában megmenteni, ami még sokat érhet. 

  • Labdarúgás, NB I., 11. forduló
  • Nyíregyháza Spartacus–ZTE 1–1 (0–1)
  • Nyíregyháza, Városi Stadion 5000 néző, v.: Pintér (Szalai, Rózsa). Nyíregyháza Spartacus: Tóth B. – Baki, Alaxai, Keresztes – Gresó (Pinte 74.), Keita (Eppel, a szünetben), Toma, Nagy B.(Leoni 74.) – Kovácsréti (Kvekveskiri 68.), Myke Ramos (Oláh 85.), Nagy D. Vezetőedző: Tímár Krisztián.
  • ZTE: Gundel-Takács – Safronov, Mim (Várkonyi 78.), Csonka (Dénes 78.), Croizet (Németh 85.), Szendre, Sankovic, Csóka, Medgyes (Kiss, a szünetben), Ipalibo, Evangelou. Vezetőedző: Márton Gábor. Gól: Nagy Dominik (90. perc), illetve Mim (15. perc)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában