Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

21 órája

A Győr ellen folytatja a Kisvárda Master Good SE

Tíz nap szünet után szerdán folytatódik a női élvonalbeli kézilabda bajnokság. A negyedik forduló nyitó mérkőzésén a Kisvárda Master Good SE a Győrt látja vendégül.

Szon.hu

Fotó: kisvardaikezi.hu/Antal János

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kisvárda Master Good SE a K&H női liga harmadik fordulójában a Szombathely vendégeként szenvedett kilenc gólos vereséget szeptember 21-én. Ilyenkor szokták azt írni, hogy nincs sok idő a sebek nyalogatására, hiszen máris itt a következő feladat. Ez az újságírói közhely most azonban nem lenne helytálló, ugyanis a válogatottszünet miatt tizenegy nap telt el a két mérkőzés között. A Kisvárda szakmai stábja nem is tétlenkedett, hasznosan töltötték el a rendelkezésükre álló időt. 

Kisvárda Master Good SE
A Kisvárda Master Good SE védelmének meggyűlt a baja a szombathelyi támadásokkal
Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe

– Válogatottjaink nem voltak velünk, Larissa Kalaus a horvát, Erin Novak a szlovén, Rosokha Ljubov pedig az ukrán nemzeti csapat összetartásán vett részt a múlt héten – mondta érdeklődésünkre Józsa Krisztián, a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője. – Az itthon maradókkal végig edzettük a múlt hetet. Átbeszéltük és kielemeztük a két vesztes mérkőzésen elkövetett hibáinkat és ezek kijavítására helyeztük a fő hangsúlyt. A hét első felében fizikális munkát végeztünk, szerdától pedig a védő és támadó feladatainkat gyakoroltuk.

A Győr után a Ferencvárossal játszik a Kisvárda Master Good SE

A Kisvárda kézilabdázóira a következő két hétben szinte megoldhatatlan feladat vár, szerdán a Győri Audi ETO KC-t látják vendégül, jövő szerdán pedig az eddig sem gyenge, de a nyáron tovább erősített Ferencváros vendégei lesznek. A kisalföldi gárda sem tétlenkedett nyáron, jó pár távoztak, köztük Stine Oftedal, Silje Solberg és Ana Gros. A távozók helyére azonban minőségi pótlás érkezett: a mezőnybe Kristina Jörgensen, Kristine Breistöl, Dione Housheer, Bo van Wetering, Kelly Dulfer, a kapuba pedig Hatadou Sako. Nem merészség kijelenteni, hogy a Bajnokok Ligája címvédő ebben a kiírásban is a sorozat egyik fő esélyese.
– A világ két legjobb csapatával mérkőzünk meg egymás után, győzelmi reményeink a csapatok döntő többségéhez hasonlóan igen csekélyek. Természetesen nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára, elvárás, hogy legyen tartása a csapatnak. 

Tisztában vagyunk azzal, hogy más szintet képvisel a két csapat, más dimenzióban játszik a világsztárok alkotta Győr.

 Arra törekszünk, hogy kiszolgáljuk a mérkőzésre kilátogatókat, azt lássák, hogy hatvan percen keresztül küzdünk, a legjobb tudásunk szerint harcolunk. Hogy ez mire lesz elég, azt nem lehet tudni előre. Nekünk minden a mérkőzésen elért apró siker, egy jó szerelés, egy szépen végig vitt akció, egy kapusbravúr, fontos, mert azokat magunkkal víve lehet esélyünk a velünk egy szinten lévő csapatok ellen – zárta Józsa Krisztián

 

A bajnokság állása

1. Győr    3    3    -    -    111-68    6
2. FTC    3    3    -    -    102-68    6
3. Szombathely    3    3    -    -    103-84    6
4. Esztergom    3    3    -    -    96-80    6
5. DVSC    3    2    -    1    105-88    4
6. Fehérvár    3    2    -    1    86-79    4
7. Budaörs    3    2    -    1    70-85    4
8. MTK    3    1    -    2    89-93    2
9. Vác    3    1    -    2    76-82    2
10. Kisvárda    3    1    -    2    69-85    2
11. Vasas    3    -    -    3    79-99    0
12. M.óvár    3    -    -    3    73-93    0
13. Békéscsaba    3    -    -    3    89-111    0
14. Dunaújváros    3    -    -    3    74-107    0

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában