Kosárlabda, Hübner Nyíregyháza BS

3 órája

Kemény csata vár a Hübner Nyíregyháza BS csapatára Debrecenben

Szon.hu

Fotó: delfinek.hu

Nagy különbségű, Kaposváron elszenvedett vereség után Debrecenben próbál javítani hétvégén a Hübner Nyíregyháza BS a kosárlabda NB I./B Piros-csoportos alakulata.
Aktuális ellenfelük, a DEAC U23 az első fordulóban magabiztosan megverte a Salgótarjánt, majd múlt héten a negyedik negyedben nagyot fordítva a TF vendégeként győzött, így Pethő Ákos csapata egyike annak a négy gárdának, amelyik 2–0-val áll. A nyíregyházi együttes abban bízik, hogy az eddigi legnehezebb feladatuk elé állítja a cívisvárosiakat.

Hübner Nyíregyháza BS
A Hübner Nyíregyháza BS vasárnap Debrecenben játszik
Fotó: delfinek.hu


A szomszéd vármegye csapatában hat olyan játékosa van, aki a DEAC első keretében is játéklehetőséget kapott már ebben az idényben, közülük Hőgye Patrik és Neuwirth Bence mindkét meccsen játszott.

 

Kellemetlen ellenfél


Merim Mehmedovic együttese kellemes emlékekkel utazhat a találkozóra, hiszen riválisunkat augusztusban harminc ponttal legyőzték felkészülési meccsen, vasárnap azonban vélhetően nem lesz ilyen könnyű feladatuk, már csak azért sem, mert akkor nem teljes keretével érkezett a Debrecen, míg az előttünk álló összecsapáson minden visszajátszó lehetőséget kaphat – legalábbis a „nagyok” programja ezt nem akadályozza.
– Nagyon kellemetlen ellenféllel játszunk, amelyik otthon teljes kerettel lép pályára vezette fel a találkozót a csapat hivatalos honlapján Merim Mehmedovic, a Hübner Nyíregyháza BS vezetőedzője. 

– Ez egy nagyon jó erőkből álló csapat, jó edzővel, nem véletlenül állnak két győzelemmel. Legnagyobb erősségük az egység, illetve olyan játékosaik vannak, akik az A csoportban is szerepelnek 

– méltatta ellenfelüket a vezetőedző. – Nagyon keményen kell játszanunk, nem szabad puhán belemennünk a meccsbe, negyven percet át jól kell dolgoznunk. Az elmúlt időszakban voltak betegeink, ők várhatóan nem lesznek még százszázalékos állapotban, de ezt próbáljuk orvosolni akár szerkezetváltással is – zárta a tréner.

 

A focistáknak már sikerül, vasárnap a Hübner Nyíregyháza BS csapatán a sor


Egy Debrecen–Nyíregyháza párharc sportágtól függetlenül mindig magas presztízsű. Ebben a szezonban a Nyíregyháza Spartacus élvonalbeli és második csapatának is sikerült legyőznie a „hurkásokat”, bízunk benne, hogy a kosarasok is győzelemmel térnek haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában