Fiatalok a focipályán

2024.09.09. 21:57

Katona György megmondta: ha nem rúgod akkor kapod!

Felemásan szerepeltek fiataljaink, a fehérvári 16 évesek pont nélkül távoztak az Örökösföldről.

A különböző korosztályú utánpótlás focibajnokságok második fordulóját rendezték a hét végén. A Várda Labdarúgó Akadémia kiemelt csoportban szereplő csapatai közül idegenben nyertek a 19 évesek és a 15 évesek, itthon kapott ki az U17, idegenben az U14. A legkisebbeknek hazai pályán nem termett babér, mindként meccsen a debreceniek győztek.

A Bozsik József Labdarúgó Akadémia együttesei az alapcsoportokban játszanak, az U19 és az U15 itthon kapott ki, az U 14 idegenben. Nyert hazai pályán az U16, a kicsik közül a 13 évesek gól nélkül zártak a vendég egriek ellen, a 12 évesek viszont kikaptak. Nyilatkozatok: kisvardafc.hu és nyiregyhazaspartacus.hu.

U19 Kiemelt csoport

ETO FC Győr–Várda Labdarúgó Akadémia 0–2 (0–0)

Várda LA: Kovács Máté – Veprik, Krucan, Szirenko, Tenkács, Mavrodij (Vass), Borovszkij (Kozma), Barati (Molnár), Koljada, Klufinszkij (Fedorov), Kancsij (Csarkó). Edző: Csernijenko Ruszlan.

Gól: Koljada (55.), Fedorov (73.).Kiállítva: Tollár (Győr, 53.)

Csernijenko Ruszlan: – Remek mérkőzést játszottunk a jó erőkből álló Győr ellen. Az első félidőben meddő fölényben játszott az ETO a labdabirtoklás szempontjából, de helyzeteink mér ekkor is inkább nekünk voltak, a hazaiak tizenegyesét pedig Kovács Máté védte, és ez döntő pillanatnak bizonyult. A szünetben rendeztük a sorokat és a második játékrész elejétől kezdve kezdeményezőbben játszottunk, rá tudtuk erőltetni az akaratunkat a Győrre, amelynek játékosai többször csak sárga lapot érően tudtak megállítani bennünket, majd jött a kiállítás is. Ezután emberelőnyben fokoztuk a tempót, átlövésből megszereztük a vezetést, utána higgadtan tartottuk a labdát, és a második góllal lezártuk a meccset. Igazi csapatmunka volt, a cserék is jól szálltak be, mindenki hozzátette a magáét. Külön öröm számunkra, hogy a csapatszintű védekezés is jól működött és kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak, megyünk tovább!

Alapcsoport

Bozsik József Labdarúgó Akadémia-Gyirmót 0-3 (0-1)

Bozsik: Sarkadi - Tasi A., Kondor (Szalanics), Kárpátfalvi, Jakab, Tasi B. (Halász)-Pók (Bakó), Bodnár (Pataki), Tóth-Bocskai (Hegedüs), Kalán. Edző: Papp Ákos. 

Gól: Szabó (8.),Árpási (57., 87.) 

Papp Ákos edző: Mindkét csapatnak voltak helyzetei, de ez ma kevés volt. Gratulálok a Gyirmótnak.

 

U17. Kiemelt csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–Fehérvár FC 1–2 (0–0)

Várda LA: Jarmolenko – Horvát, Badari (Bíró), Bobal (Ablonczy), Király, Knisz (Erdős), Jazsik, Amászta, Lupij, Levrinec (Buda), Szencsenkov (Zámbori). Edző: Belényesi Miklós.

Gól: Buda (92.), illetve Kapacenja (74.), Kapitány (79.).

Belényesi Miklós: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, sok technikai és ki nem kényszerített hibánk volt. Jól védekezett az ellenfél nem sokszor tudtuk feltörni őket, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Mi egy szép kapufáig jutottunk a mi kapusunknak pedig egyet kellett hárítani. A második félidőben váltottunk, kezdeményezőbben játszottunk és sikerült helyzeteket is kialakítani, de ezek sajnos kimaradtak. Ami fájó, hogy második mérkőzésünkön kapjuk a második pontrúgás gólunkat. Tíz perc alatt kétgólos hátrányba kerültünk. Sajnos későn rúgtuk a szépítő gólt és már nem volt időnk egyenlíteni.

Alapcsoport

III. Kerületi TVE-Bozsik József Labdarúgó Akadémia 0-0

Bozsik: Papik (Király), Majoros, Szabó, Koszta, Sándorfi, Bagoly (Rusyn), Molnár, Selymes (Kovács), Melich, Makó (Bába). Edző: Sallai Márk Zsolt.


U16. Kiemelt csoport

MTK Budapest–Várda Labdarúgó Akadémia 4–1 (3–0)

Várda LA: Boszenko – Fidler, Budaházi (Oláh), Nagy, Hodovanec, Gombkötő (Osztroha), Szarvas (Harsányi), Fodor, Volvacs (Birov), Pilipjuk, Kiss (Omelcsenko). Edző: Katona György.

Gól: Doroszlay (8. és 81.), Hóbor (29.), Kerti (45.), illetve Hodovanec (77.).

Katona György: – Van egy olyan mondás a futballban, ha nem rúgod akkor kapod. Tipikus ilyen mérkőzés volt, hiszen a rúgott gólon kívül legalább öt-hat nagy helyzetünk volt és 11-esből sem sikerült a hálóba találni. Hiába játszunk jól mezőnyben, ha a befejezésnél nincs meg a higgadtság, a hideg fej. A hazai csapat ugyanennyi lehetőségből négy gólt szerzett így megérdemelten nyert. 

Alapcsoport

Bozsik József Labdarúgó Akadémia - Fehérvár FC 4-2 (4-1)

Bozsik: Simon - Novák (Majoros), Herczeg (Kosztyu), Makai (Király), Kiss, Hatházi, Szenes, Nagy, Tóth, Uray (Böszörményi)

Gól: Szenes (14.), Tóth (28.), Nagy (35., 41.), illetvSe Mohai (45.), Végh (87.). Edző: Sándor Dávid.

Sándor Dávid: Az első félidőben közel tökéletes játékot mutattak a srácok védekezésben és támadásban is, és ez a gólokban is megmutatkozott. A második játékrészben őriztük az előnyünket, nagyon stabilak voltunk, az ellenfél kevés helyzetet tudott kialakítani. Megérdemelten nyerték meg a fiúk a mérkőzést. Gratulálok nekik!

Az U16-osoknál a nyíregyházi Nagy Balázs Kristóf (kékben) duplázott a fehérváriak ellen


U15. Kiemelt csoport

Zalaegerszegi TE FC–Várda Labdarúgó Akadémia 1–2 (0–1)

Várda LA: Kocserhan – Helmeczi, Gyarmati, Hizsnjak, Tkacs (Licz), Kovbaszjuk, Kedves, Szitnik (Pokol), Dovhanics (Száraz), Dzsatalov, Dovbak. Edző: Kornutjak Volodimir.

Gól: Besenczki (46.), illetve Szitnik (41.), Kedves (74.). Kiállítva: Kovbaszjuk (69.), Dzsatalov (83.).

Kornutjak Volodimir: – A mérkőzést jól kezdtük, megvoltak a lehetőségeink, amik kimaradtak, majd ezek után a csapat picit idegessé vált, mindkét csapatnál csapkodó volt a játék, sok átmenet tarkította ezt a periódust. A gólszerzés nem ment akcióból, de ment két szögletből. Dicséret illeti az egész csapatot a pályán mutatott harcossága, alázatos játéka miatt. Gratulálok a csapatnak!

Alapcsoport

Bozsik József Labdarúgó Akadémia - Szeged-Csanád Grosics LA 0-2 (0-1)

Bozsik: Szilva - Gönczör (Nagy), Tasnádi, Lőrincz (Szász) , Dankó, Czifra, Varga Ferencz)- Csáki, Papp (Horváth), Villás(Torresan), Kalló. Edző: Aranyos Mózes.

Gól: Kérdő (5., 46.).

Aranyos Mózes: - Sajnos a kínálkozó lehetőségeket kihagytuk, egy nagyon egységes és jól futballozó ellenfél ellen. Ami múlt héten a legnagyobb erősségünk volt, most abban tudtak minket leginkább felülmúlni!

 

U14. Kiemelt csoport

ETO FC Győr–Várda Labdarúgó Akadémia 4–0 (4–0)

Várda LA: Halász (Szvisztyunov) – Szmilnjak (Fekete), Skurak (Grica), Takács, Kulik, Csendes, Simkiv (Popovics), Povhanics, Szpivák (Paronai), Kapitány, Pokol. Edző: Lakatos Bence.

Gól: Hujber (26.), Kozicz (28.), Pánczél (38. és 39.).

Lakatos Bence: – A múlt heti játékunkhoz képest tudatosabbak voltunk és jól álltunk bele a mérkőzésbe. Az első negyed órában domináltunk és több esélyünk is lehetett volna, hogy mi szerezzük meg a vezetést. Ezek után a semmiből két védelmi hibából az ellenfél gyorsan két gólos előnyre tett szert. Ami után a szünetig hibát hibára halmoztunk és az ellenfél eldöntötte a mérkőzést. A második félidőben tartásból és hozzáállásból jelesre vizsgázott a csapat. Ha az elkövetett hibákból tanulni fogunk és megpróbáljuk nem újra és újra elkövetni őket, akkor hétről hétre lépegetni fogunk előre. Addig is pedig: hit, akarat, munka, munka és munka!

Alapcsoport, Kelet

Újpesti TE - Bozsik József Labdarúgó Akadémia 1-0 (0-0)

Bozsik: Varga - Kovács, Oláh, Dankó, Gál(Jacsó), Vasvári (Oláh), Palaga, Kosztyu, Madura (Kóder), Sallai, Kenyeres. Edző: Magyar Gábor.

Gól: Nagy (69.)

Magyar Gábor: - Ezen a mérkőzésen két hasonló játékerőt képviselő csapat játszott egymás ellen. A mérkőzést nem kezdtük jól, viszont 10 perc múlva sikerült felvenni a játék ritmusát, olyannyira, hogy nekünk volt több kidolgozott helyzetünk. A második félidőben egy szabadrúgásból gólt kaptunk. Sajnos nem sikerült egyenlítenünk. 

 

U13. Észak-kelet

Várda Labdarúgó Akadémia–DVSC 3–4 

Várda LA: Éles – Nagy P., Obsitos, Varga, Vaszilykiv, Koszta, Gyula, Németh, Osztroha. Csereként játszott: Mészáros(kapus), Balogh, Nagy Á., Fráter, Szabó, Sztolykó, Illés. Edző: Oláh Levente

Gól: Nagy (4.), Vaszilykiv (64.), Varga (79.), illetve Zsiga (23. és 67.), Tisza (36. és 39.).

Oláh Levente: – Jól kezdtük a mérkőzést, aminek meg volt az eredménye hamar vezetést szereztünk.A második negyedben egy kényszerült csere után gólt kaptunk, ami össze zavarta a csapatot és még két gólt kaptunk ebben a játékrészben. Ezután futnunk kellett az eredmény után, a fiúk tették is becsülettel a dolgukat. Nagy mezőnyfölényben futballoztunk, sok lehetőséget kialakítottunk ,de ezek nagy része ki is maradt. Így nincs más hátra, csak gratulálni az ellenfélnek a győzelemhez.

Bozsik József Labdarúgó Akadémia-Eger SE 0-0

Bozsik: Bukovinszki (Ágoston) - Pócsi (Barta), Hengsperger (Nagy), Spekker (Tamás), Torresan (Varga), Papp (Szentmiklósy), Sipos, Sinka (Fodor), Major (Szabó). Edző: Majoros Ádám.

Majoros Ádám edző: - A gyerekek végig harcoltak a mérkőzésen, és ezen a meccsen is sikerült az ellenfelünk fölé kerekednünk játékban! Tényleg csak a gól hiányzott, de biztos vagyok benne, hogy azok is jönni fognak! 

 

U12. Észak-keleti csoport

Várda Labdarúgó Akadémia–DVSC 1–7 

Várda LA: Gyöngyösi – Kovalenko, Halai, Domokos, Séra, Balogh, Kertész, Resetár, Szilágyi. Csereként játszott: Révész, Helyes, Károlyi, Fekete, Obsitos. Edző: Deák Béla

Gól: Séra (58.), illetve Kulcsár (21., 26., 30. és 61.), Takács (25.), Török (32.), Szilágyi (49.).

Deák Béla: – Az első negyedben nyújtott teljesítményünkkel elégedett vagyok ekkor kezdeményezően léptünk fel és a pályán látottak alapján is teljesen érthetetlen és logikátlan ami a második negyedben történt amikor gyakorlatilag négy perc alatt lenulláztuk magunkat és ebben a periódusban nyújtott teljesítmény mentálisan kivégezte a társaságot.Már a harmadik és negyedik negyedben megint egy kiegyenlített mérkőzést játszottunk összességében hatalmas hiányérzetem van. Ez is a mi csapatunk, átbeszéljük a történteket és megpróbálunk jövő héten javítani.

Bozsik József Labdarúgó Akadémia- Eger 2-6

Bozsik: Veress (Szilágyi), Sinka (Jakab), Moravcsik (Szűcs), Zákány (Mátyás), Petró (Vitányi), Marinka (Tóth), Szilágyi( Lénárt), Kaibás (Sipos), Szücs (Nagy). Edző: Marcsek Zoltán.

Gól: Nagy (25.), Mátyás (40.), illetve Kovács (4., 14.), Veres (10.), Gál (15., 20., 65.) 

Marcsek Zoltán: - Az első 20 percben történt megilletődöttségünket kihasználta ellenfelünk! A következő negyedekben az volt a célunk, hogy eltüntessük az ellenfél erősebb testi adottságai miatt kialakuló különbséget. Ez sikerült is mert 2-1-re megnyertük a következő 60 percet, amiért gratulálok a csapatnak!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában