Kosárlabda, Hübner Nyíregyháza BS

2024.08.05. 13:22

Kosarasoktól volt hangos az aréna

Közel hatvan gyermek dolgozott a Hübner Nyíregyháza BS kosárlabdatáborában.

Egy tábor, ahol mindenki kiválóan érezte magát.

Fotó: Klub

A kosárlabdázásról szólt az elmúlt hét a Continental Arénában. Hétfőtől péntekig közel hatvan gyermek, a Blue Sharks felnőtt csapatának nagyja és programtól függően hat-hét edző dolgozott a kosártáborban. A játékosok négy csoportra osztva napi két edzést teljesítettek. A kisebbek túlnyomórészt labdás ügyességi feladatokat gyakoroltak, a nagyobbak viszont már a labdás tréningek mellett kondiztak is, valamint taktikai elemeket is elsajátíthattak.

Előfelkészülés a játékosoknak

– Az előző évek tapasztalatait felhasználva nem volt nehézség a szervezésben – összegzett Csizmadia Levente, a tábor szervezője. – Az augusztus 5-én kezdődő felkészülési időszakot megelőzően „előfelkészülést” tartottunk a játékosoknak. Igyekeztünk odafigyelni arra, hogy az edzőket azokhoz a csoportokhoz osszuk be, amelyik korosztállyal dolgozni fognak a következő szezonban. A péntek délutáni program már a játékról szólt, all-star mérkőzést rendeztünk, amin a korosztályok legjobbjaiból álló csapat összemérhette erejét az edzőkkel, majd hármas- és félpályás dobóversennyel zártuk a tábort. Összességében elmondhatom, hogy az elmúlt öt évben most volt a legnagyobb részvételi arány és az sem szokványos, hogy a gyerekek a komplett NB I.-es csapattal edzhettek együtt az utolsó két napon.

Minden korosztályt bevontak

A Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. által szervezett táborban az előkészítő korosztálytól kezdve az U20-as korcsoportig mindenki megkapta a maga lehetőségét, miközben a szervezők igyekeztek minél változatosabb programot összeállítani.  

– A lényeg mindig az utánpótlás-nevelésen van – folytatta az NB I./B-s csapat vezetőedzője Merim Mehmedovics. – Egy klub akkor válik stabillá, ha rendben vannak a korosztályos csapatai is. 

A felnőtt gárda keretében most is több fiatal játékos kap kap lehetőséget, hiszen a Blue Sharks vezetősége a hosszabb utat választotta, így igyekszik megteremteni a kellő alapot ahhoz, hogy az utánpótlásra támaszkodva építsen fel egy ütőképes gárdát. 

– Nagyon jó volt a hangulat, a gyerekek igencsak kitettek magukért – tette hozzá Szobi Dániel a Nyíregyházi Sportcentrum szakágvezetője. – Intenzív, hosszú edzéseket abszolváltunk, s habár voltak olyan fiatalok, akiknek ez még újként hatott, de a srácok nagyon szépen helyt álltak. A gyerekek között voltak olyanok is, akik helyileg nem is vármegyénkhez kötődtek, így azt hiszem, hogy elérte a célját a foglalkozás.

Első osztályú csapatok érkeznek

A Cápák felkészülése gőzerővel halad, ám mint az ismert, a bajnokság rajtja előtt idén sem maradhat el a Sitku Ernő Emléktorna, amelyet idén immáron negyedik alkalommal hoznak tető alá. A vezetőség ezúttal is törekedett arra, hogy olyan csapatokat hívjon a kétnapos eseményre, amelyekben Sitku Ernő is játszott egykoron. Hab a tortán, hogy első osztályú gárdák érkeznek Nyíregyházára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában