Labdarúgás, NB I., Nyíregyháza Spartacus FC

2024.08.11. 23:53

Hármat kapott a Szpari Felcsúton

Hamar eldöntötte a mérkőzést a házigazda.

Babics (feketében) sem tudta megállítani a felcsúti támadásokat.

Fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A labdarúgó NB I. harmadik fordulójának záró mérkőzésén a Puskás Akadémia a Nyíregyháza Spartacust fogadta. Nem kezdődött jól a szabolcsi gárda számára az összecsapás, hiszen a felcsúti egylet már a harmadik percben vezetéshez jutott, Fejér Béla rosszul jött ki ugyanis a kapujából, Nagy Zsolt elcsente a labdát és kihagyhatatlan helyzetbe hozta Komáromi Györgyöt, aki közelről nem hibázott. Alig fél órával később pedig kis túlzással el is döntötte a három pont sorsát a házigazda, egy mintaszerű hazai támadás végén Jonathan Alberto Levi bal lábbal lőtt pazar gólt. Persze közben próbálkozott a Nyíregyháza is, ám igazán veszélyes akciót nem tudott Tímár Krisztián csapata vezetni. 

A szünetben kettőt is cserélt a nyírségi formáció, ám a második félidő ötödik percében Nagy Zsolt sistergős lövése pattant fölé a felső lécről, majd alig  negyedórával később ismét a felső kapufa mentette meg a Szparit, ezúttal Levi veszélyeztetett. A játékrész derekán viszont szépített a vendég alakulat, Nagy Barnabás remek megkerülős csele és beadása után Beke Péter fejelt a hálóba. A gólt követően jóval bátrabban kezdett el futballozni a Szpari, azonban az egyenlítés helyet a Puskás rúgta meg a harmadik gólját, Lamin Colley esett el a tizenhatos sarkánál, a játékvezető büntetőt ítélt, amit néhány perces videobírózás után Jakub Plsek higgadtan értékesített.

Labdarúgás: NB I., 3. forduló

Puskás Akadémia - Nyíregyháza Spartacus 3-1 (2-0)
Felcsút, Pancho Aréna, v.: Bognár Tamás (Buzás Balázs, Kóbor Péter).
Puskás Akadémia: Markek - Maceiras, Golla, Stronati, Markgráf (Brandon Ormonde 81.), Favorov (Plsek 74.), Levi (Colley 81.), Nissila, Komáromi (Soisalo 74.), Puljic (Vékony 93.), Nagy Zs. Vezetőedző: Hornyák Zsolt. 
Nyíregyháza: Fejér - Temesvári, Alaxai, Jokics - Farkas B., Kesztyűs (Tamás O. 85.), Leoni (Kovács M. 62.), Nagy B - Kovácsréti (Eppel 79.), Navrátil (Gresó a szünetben), Babics (Beke a szünetben). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Gól: Komáromi (3.), Levi (35.), Plsek (92., 11-esből) illetve Beke (64.). 

Hornyák Zsolt: - Köszönöm a Nyíregyházának, hogy a pályaválasztói jog cseréjébe belementek, sok időt spóroltunk meg a nemzetközi kupaemccs utáni regenerációra. Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, és a másodikban is több gólt lőhettünk volna. A sok utazás után jól teljesített a csapat, és jobb helyzetkihasználással hamarabb lezárhattuk volna a találkozót. 

Tímár Krisztián: - Rosszul kezdődött a mérkőzést, saját hibánkból gólt kaptunk, ami után nem tudtunk megújulni. Kapkodó volt a játékunk az első félidőben. Fordulás után a cserék jól szálltak be, és sikerült a szépítés után nyílttá tenni a mérkőzést, de a büntető végleg eldöntötte a mérkőzést. Az utolsó pillanatig küzdöttünk egy jó csapat otthonában, és tanulni kell ezekből a hibákból. Köszönjük a szurkolóinknak a buzdítást! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában