Kosárlabda, Hübner Nyíregyháza BS

2024.08.28. 11:32

Harcos csapatot építenek

Gőzerővel zajlik a Hübner Nyíregyháza BS felkészülése.

Merim Mehmedovic látja el tanácsokkal a játékosait.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS

Az NB I./B Piros-csoportjának 2024–2025-ös idényére hangoló Hübner Nyíregyháza BS a múlt hétvégén lejátszotta első két felkészülési mérkőzését. A Kék Cápák pénteken az élvonalban szereplő DEAC vendégeként 89–68-at játszottak, majd másnap hazai pályán 85–55-re megverték az osztálytárs DEAC U23-at.

Ambiciózusok a játékosok

– Első meccsünkön egy nagyon jó, négy külföldivel felálló csapattal találkoztunk, de nem ijedtünk meg, azt játszottuk, amit gyakoroltunk – értékelt a gárda honlapján a csapat vezetőedzője, Merim Mehmedovic. – Nagyon keményen játszottunk, tetszett az is, amit az új igazolásoktól láttam. A negyedik negyed felénél még szoros volt a meccs, majd többet cseréltem és végül nagyobb különbséggel kaptunk ki, de összességében pozitív volt a találkozó. Gyorsan jött a második meccs, egy ugyancsak nem rossz csapat ellen. Jól láthatóan fáradtak voltunk, míg a debreceni fiatalok nem játszottak előtte. Az elején nehezen mozogtunk, de a szünetben helyretettük a hibákat, a második félidőben nagyon koncentráltunk védekezésben és összesen tizennégy pontot kaptunk.

A mester azt is kifejtette, elképzelései szerint milyen stílusjegyek jellemzik majd együttest a szezonban.

– Számomra az a legfontosabb, hogy a fiatal csapatunk nagyon agresszív, harapunk, minden labdáért harcolunk – fogalmazott. – Direkt ilyen habitusú játékosokat igazoltunk. Mindenki meg akarja mutatni, hogy itt a helye. A légiósunkkal is elégedett vagyok, agresszív, ambiciózus játékos. Az amerikaiaknak és az európaiaknak mindig más a kosárlabdáról alkotott felfogásuk, de ez bizonyos idő után összecsiszolódik.

– Az ilyen típusú fiatal csapatok képesek kikapni a leggyengébb ellenféltől és megverni a legerősebbet. Nem tudom pontosan, hogy a többi gárda milyen összeállításban és formában fut neki a szezonnak, de úgy érzem, bárki ellen nagyon veszélyesek lehetünk. Első naptól keményen dolgozunk, ezt a tempót fogjuk tartani a szezon végéig – zárta szavait Merim Mehmedovic. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában