Kormányhivatal

2024.09.13. 20:00

Állati jó családi napja volt a hivatali dolgozóknak

Több százan vettek részt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal családi napján pénteken, ahol különleges állatokat is örökbe fogadtak. A Kormányhivatal az összetartást szeretné erősíteni a közösségi, családi rendezvényekkel.

Lengyel Nóra

A sivatagi rókák is bekerültek a Kormányhivatal nagy családjába.

Fotó: Lengyel Nóra

A csepergő eső ellenére is nagy volt a nyüzsgés a Nyíregyházi Állatparkban pénteken kora délután a Kormányhivatal családi napján. Az egész vármegyéből, több százan érkeztek, hogy együtt tölthessék ezt a napot. A hivatal dolgozói és családtagjaik most egy kicsit kényelmesebb öltözékben járták be az óriási területet, és csodálták meg a különleges állatokat, a legtöbben az új attrakcióra, a Jégvilágra voltak kíváncsiak. Az ünnepélyes megnyitón Gajdos László, az állatpark igazgatója köszöntötte a vendégeket a Jégvilág óriás mamutcsontváza mellett, és viccesen megjegyezte, hogy utoljára május 17-én esett az eső, amikor átadták ezt a legújabb, Európában is egyedülálló technikai megoldásokat alkalmazó különleges épületet. Örömét fejezte ki, hogy már évek óta fogadhatják a Kormányhivatalban dolgozókat, akiknek szintén nagy szerepe volt abban, hogy a jégpalota megépülhetett. Végül arra is felhívta a figyelmet, hogy akinek nem lenne elég az eső, havazásban is bármikor lehet része a Jégvilágban, amire érezhetően nagy az érdeklődés. 

A siker kulcsa

Dr. Szabó Tünde kormánybiztos is már évek óta részt vesz a Kormányhivatal családi napján, hiszen munkatársak mellett a család az egyik legnagyobb érték. Az országgyűlési képviselő kifejtette, hogy a sikernek három ága van. – Az egyik mindenféleképpen, a kitartás, a küzdeni tudás, a szorgalom, amely a kormányhivatalnokoknál mindenkinél tapasztalható. A másik a szeretet, hiszen szeretettel veszik körbe az egész vármegyében a hivatalokba érkező ügyfeleket, ezt is nagyon köszönöm a munkatársaknak. A harmadik, a legfontosabb, ami nélkül nincsen siker, az pedig a család, a családi háttér, amely biztosítja a napról napra végezett kitűnő munkát – fogalmazott dr. Szabó Tünde, és külön háláját fejezte ki, hogy idén is a Nyíregyházi Állatpark ad otthon ennek a különleges napnak, és külön gratulált Gajdos Lászlónak az állami kitüntetéshez, amit a köztársasági elnöktől vehetett át az állatpark igazgatója. – Román István főispánnak is köszönjük azt, hogy egy ilyen hivatalt vezet, hiszen nagyon sok munka, nagyon sok teendő az, ahogy napról napra kiszolgálják a lakosságot. Ezt nem lehetne teljesíteni az ott dolgozók nélkül, és nagyon hálásak vagyunk a családtagoknak is, akik biztosítják a nyugodt hátteret a sikeres munkavégzéshez. Ezért is fontos egy ilyen nap, amikor mindenki együtt lehet – mondta a kormánybiztos, és reményét fejezte ki, hogy az eső ellenére is nagyon jól fogja magát érezni mindenki. 

A család ereje

Román István főispán a kormányhivatalokban dolgozók felelősségéről beszélt. – A nálunk dolgozó több mint 2200 kollégának nem kevés szerepe van abban, hogy segítse a vármegyében élőket, és hogy még élhetőbb legyen Szabolcs-Szatmár-Bereg. Többek között egy ilyen óriási beruházásnak a megvalósítását is nagyban segítették a kollégáink, mint ez a csodálatos Jégvilág. Éppen ezért a mi felelősségünk, hogy minél több olyan programhoz és lehetőséghez is jussanak, ami a munkaidőn túl is erősíti az összetartást, hogy lehetőségük legyen a kikapcsolódásra, szórakozásra is. Ezért szervezünk évről évre például sportnapot is, és ezért igyekszünk olyan munkahelyi kultúrát, olyan munkahelyi légkört kialakítani, amely megteremti a kényelmes munkavégzést. Fontos, hogy nap mint nap oda is figyeljünk egymásra, és hogy ilyenkor a családdal is tudjunk együtt lenni – fogalmazott a főispán, és megköszönte mindenkinek a megtett erőfeszítését, és jó szórakozást kívánt a családi napra. 

Jegesmedve a kedvenc


Ungvári Péterné a rehabilitációs ellátásért szakértői osztályon dolgozik, és férjével és három gyermekével jött el nagy örömmel a Kormányhivatal családi napjára. - Mindig részt veszünk a családommal ezen a rendezvényen, nagyon örülünk ennek a lehetőségnek. Az Állatparkban voltunk már többször is, de a Jégvilágot még nem láttuk. A kislányom most kezdte az első osztályt a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ő már az óvodával egyszer megnézte ezeket a csodákat, de most is nagy izgalommal várja a kedvencét, a jegesmedvét, meg szeretné mutatni nekünk is, hogy milyen jól úszik a vízben, a fiam pedig a fókákat várja nagyon – mesélte Ungvári Péterné, miközben a pingvinek odatotyogtak az üvegfalhoz, és érdeklődve figyelték a látogatókat.

A megnyitó végén ünnepélyesen is örökbe fogadta a vármegyei kormányhivatal a sivatagi róka családot. Román István főispán átvette a Nyíregyházi Állatpark igazgatójától, Gajdos Lászlótól az örökbefogadást igazoló dokumentumot, így a sivatagi rókák is bekerültek a Kormányhivatal nagy családjába. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában