Röplabda, női Extraliga, Fatum-Nyíregyháza

2024.08.07. 12:23

Elkezdték a munkát a röplabdások

A tehetséges fiatalok zöme is a felnőttekkel készül.

Adrian Chylinski mester maga köré gyűjtötte a játékosait.

Fotó: Fatum-Nyíregyháza

Megkezdte a felkészülését a női röplabda Extraliga soron következő 2024-2025-ös idényére a Fatum-Nyíregyháza. A felnőtt csapat az U20-as gárdával közösen tréningezik, bár egyelőre még vannak hiányzók, mivel a válogatottak és a légiósok egy része sem kezdte el még a munkát.

Jelentős változások a keretben 

Mint ismert, a mögöttünk hagyott idényben a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei gárdának nem sikerült sem a bajnokságban, sem pedig a kupában érmet szereznie, így a vezetőség a keret megerősítésre mellett döntött. A távozók pótlására érkezett a kanadai feladó átló Natasha Calkins, valamint két válogatott röplabdázó, Kump Alíz és Pintér Andrea. A klub mellettük szerződtette a lengyel feladó Paulina Zaborowskát és a szerb ütő Marija Skoricsot. A csapatnál maradt a szintén válogatott Tóth Fruzsina és Lászlop Alexandra, továbbá a venezuelai Asly Antivero, Szabó Lili, Földi Boglárka, Farkas Gréta és Tolnai Janka is.

– Jövő héten hétfőn érkezik három légiósunk, akikhez rövidesen majd a három magyar válogatott kiválóságunk is csatlakozik – mondta a csapat lengyel vezetőedzője, Adrian Chylinski. – A tervek szerint három felkészülési tornán veszünk részt, amelyek közül az egyik természetesen az immáron hagyományosnak tekinthető hazai Fatum Property Kupa. Erős csapatok érkeznek majd Nyíregyházára, a román Lugos, a szlovén Kamnik és a Békéscsaba személyeiben, így nem lesz könnyű dolgunk, de ami ennél fontosabb, hogy ezen mérkőzések megfelelő alapot biztosíthatnak a bajnoki nyitányra.

Három torna a programban 

– A hazai rendezésű tornát követően Romániában vendégszerepelünk, majd pedig a Békéscsaba által szervezett felkészülési rendezvényen veszünk részt. Összesen kilenc edzőmérkőzés vár ránk – zárta gondolatait a válogatott mellett is dolgozó tréner. 

Az elmúlt évek legfiatalabb csapatával vág majd neki a szezonnak a Nyíregyháza, hat saját nevelésű játékossal a keretben. A következő idényben a még mindig csak tizenöt esztendős Pampuch Gréta is a felnőtt csapatot erősíti. Mint ismert, a tehetséges játékos a nyáron az U18-as korosztályos Európa-bajnokságon pallérozódott. 

– Több mint egy hetet töltöttünk Krétán – tekintett vissza a történtekre a válogatott mellett dolgozó Pampuch Csaba, aki mindamellett, hogy Gréta édesapja, a Fatum-Nyíregyháza másodedzője. – Ott láthattuk azt, hogy milyen fizikális előnyben vannak a legjobb külföldi csapatok, de a technikai tudásunk és a képzettségünk elégnek bizonyult ahhoz, hogy megmutassuk, a magyarok a legjobb röplabdás nemzeteket is meg tudják verni.

Kulcsszerepben Pintér Andrea

A Nyíregyháza egyik kulcsigazolása, a visszatérő Pintér Andrea is elkezdte a munkát, ám egyelőre még óvatosnak kell lennie, mivel a jobb kezén az egyik úját megműtötték a nyári szünetben.

– Túl vagyok egy újabb kontrollon, szerencsére jó ütemben halad a rehabilitációm – vélekedett Pintér Andrea. – Most már szép lassan beállok a labdás edzésekbe is, s habár van egy drót az újamban, de a rajtra készen fogok állni.

A Nyíregyháza az elkövetkezendő napokban hazai környezetben készül, a fiatalok számára pedig mindenféleképpen motiváló az, hogy a felnőtt kerettel edzhetnek. A Fatum Property Kupát a tervek szerint szeptember 14-15-én rendezik.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában