Labdarúgás, NB I., Nyíregyháza Spartacus FC

2024.08.09. 10:57

A Puskás vendége lesz a Szpari

Idegenben lép pályára az NB I. harmadik fordulójában a Nyíregyháza.

Beke Péter (feketében) jó játékára nagy szükség lesz.

Fotó: Trifonov Eva

A héten a Puskás Akadémia ellen készült a Nyíregyháza Spartacus FC, ugyanis a labdarúgó élvonal harmadik fordulójában Felcsúton lép pályára a szabolcsi egylet. A vendéglátó eleddig mindkét mérkőzését megnyerte a bajnokságban, előbb az Újpest (2–1), majd pedig a Zalaegerszeg (2–1) hajtott fejet Hornyák Zsolt csapata előtt.

Nehéz meccs vár rájuk

– Egy erős csapathoz látogatunk, nem lövök nagyon mellé ha azt mondom, hogy a Puskás Akadémia meghatározó tagja ennek a bajnokságnak – vezette fel a találkozót a nyíregyházi csapat közösségi média felületein Tímár Krisztián vezetőedző. – Mindent megtettünk a héten azért, hogy minél jobban felkészüljünk az ellenfelünkből. Egy olyan mérkőzésre számítok, ahol döntő lesz az, hogy melyik csapat tudja majd hibára kényszeríteni a másikat. Az biztos, hogy a részünkről nem fér bele annyi hiba, mint amit a legutóbbi MTK elleni meccsen mutattunk. Erre nagyon kell figyelni, fegyelmezetten kell játszani és be kell tartani a taktikai utasításokat. Hátul sokkal stabilabban kell tudnunk játszani. Bízom benne, hogy megtaláljuk majd azokat a réseket, amivel eredményesek tudunk lenni. El kell hinnie a srácoknak, hogy idegenben is van keresnivalójuk. Az hamar világossá vált, hogy az NB I. színvonala azért más mint az NB II. volt, így egy bátrabb, önbizalommal teli játékot kell mutatni.

Fel kell nőni a feladathoz

A Nyíregyháza Spartacusnak jelenleg három pontja van, ezzel a hetedik helyről várja a gárda a folytatást. Mint ismert, a Győr 2–1-es legyőzése után legutóbb az MTK otthonában szenvedett fájó háromgólos vereséget a gárda. Fejér Béla kapus kulcsszerepet játszott abban, hogy csak három gólt kapott az alakulat, sőt a forduló legszebb védése is az övé lett. 

– Azért egy picivel más az élvonalban a tempó, mint amit a másodosztályban megszoktunk – mondta Fejér Béla. – A feladat adott, fel kell nőnünk a feladathoz, ezzel pedig mi játékosok is tisztában vagyunk. Azért megyünk a Puskáshoz, hogy bravúros teljesítményt nyújtva három pontot szerezzünk. 

A vasárnapi mindössze az ötödik mérkőzés lesz a két csapat között, ebből kettőt vívtak meg az élvonalban a gárdák. A Szpari még 2015-ben tudott egyszer győzni a Pancho Arénában.

Nagy Dominik is kidőlt

Sajnos ezúttal a sérülések is jelentősen hátráltatták a munkát, többek között Nagy Dominik (a csapatkapitány 4-6 hétre dőlt ki), Géresi Krisztián és Myke Ramos sem játszhat, ellenben Baki Ákos és Toma György visszatérésére jó esély van.

A mérkőzés kezdő sípszava vasárnap 20 óra 15 perckor harsan majd fel.        

Labdarúgás: NB I., 3. forduló

Puskás Akadémia FC–Nyíregyháza Spartacus FC
Felcsút, Pancho Aréna, vasárnap, 20.15.
További mérkőzések
Péntek
Kecskeméti TE–DVSC 18.50.
Szombat
DVTK–Ferencvárosi TC 16.00.
ZTE FC–Paksi FC 19.45.
Vasárnap
Újpest FC–Fehérvár FC 18.00.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában