Labdarúgás, NB III.

2024.07.22. 12:43

Túl a főpróbán, jöhet a bajnoki rajt

Vármegyénk mind a négy NB III.-as klubja készen áll az idénykezdetre.

Hazai pályán győzött a piros mezes Kisvárda II.

Fotó: kisvardafc.hu

Mint ismert, a 2024-2025-ös szezonban négy csapat képviseli Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét a labdarúgó NB III.-ban. A Kisvárda II. és a Sényő eredményesen harcolta ki a bennmaradást, sőt előbbi bajnoki bronzéremmel zárt, míg mellettük a Mátészalka osztályozót követően indulhat az Észak-keleti csoportban a Nyíregyháza Spartacus II. pedig azáltal, hogy a Szpari élvonalbeli klub lett.

Kisvárdára látogatott a Szalka

A mögöttünk hagyott hétvégén mindegyik gárda pályára lépett, ráadásul a Kisvárda II. és a Mátészalka egymás ellen zárta a felkészülési időszakot. A rétközi egylet nem aprózta el a mérkőzést, magabiztos játékot bemutatva Gyurkó Máté mesterhármasával győzte le a Szalkát. A meccsen Törtei Tamás irányította a Várdát, miután Körtvélyesi István családi okok miatt kérte a szerződése felbontását. A Mátészalka kerete még koránt sem végleges, a július 28-i bajnoki rajt előtt még további játékosok érkezése várható.  

– Az egyik legerősebb felkészülés volt, amin valaha részt vettem, mind az edzések számát, mind az intenzitását tekintve – értékelte az elmúlt néhány hetet a csapat honlapján a Mátészalka játékosa, Gergely Máté. – Nyilván az NB III. olyan erőnlétet kíván, amit csak így lehet elérni. De úgy gondolom, hogy az egész csapat tisztességesen végigcsinálta az edzéseket. A keretet nagyszerű játékosok, edzők, szakmai vezetők, technikai dolgozók és szurkolók alkotják, így együtt pedig nehezen tudom elképzelni, hogy ne érjük el a bajnokságba kitűzött célunkat.

Döntetlennel hangolt a Szpari

Mindeközben a Nyíregyháza II., azaz a „kis Szpari” az osztálytárs Cigándot fogadta. A vendégek szerezték meg a vezetést, de Pataki Bence még az első félidőben egyenlített. A fordulás után Oláh Benjámin már a Szpari II.-t juttatta előnyhöz, de a hajrában válaszoltak a cigándiak, így döntetlen lett a végeredmény.

A Sényő FC Selyem-Ber a Nyír-Wetland váérmegyei első osztály bajnoka a Tarpa ellen zárta az alapozás időszakát. A gólgazdag mérkőzésen végül hazai siker született, hiszen Erdei Martin, Orosz Máté és Szokol Zsolt találataira csak Kostan Bohdan és Olaksandr Strahan tudott válaszolni.  

A pontvadászat első fordulóját július 28-án, vasárnap rendezik, a bajnokság nyitómérkőzésének Nyíregyháza, egészen pontosan Örökösföld ad otthont, hiszen délelőtt 11 órai kezdettel a Nyíregyháza II. a vármegyei rivális Mátészalkát fogadja. A Kisvárda II. Cigándra látogat, míg a Sényő Debrecenben vizitál a DEAC otthonában.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában