Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2024.05.06. 11:35

Ésik Ákos lett a legfiatalabb gólszerző

Nem sült el túl jól a Kisvárda századik idegenbeli bajnokija.

Ésik Ákos személyében újoncot avatott a Kisvárda.

Fotó: kisvardafc.hu.

Mint arról már beszámoltunk, a Kisvárda Master Good kiesett a labdarúgó NB I.-ből. A rétközi csapat sorsát a Puskás Akadémia elleni 4–2-es vereség, na meg az Újpest gólzáporos győzelme pecsételte meg.

A századik idegenbeli NB I.-es bajnokiját játszotta szombaton a gárda, amely már csak arról is emlékezetes marad, hogy az élvonalbeli történelme során először esett ki Feczkó Tamás csapata.

Megvillant a fiatal tehetség

A mérkőzés hőse Ésik Ákos  volt, hiszen személyében újoncot avattak. A fiatal támadó a hosszabbítással együtt kapott nyolcperces lehetősége alatt gólt is szerzett, ezzel ő a 17. játékos, aki ebben a bajnokságban feliratkozott a házi góllövőlistára. Egy idényen belül soha ennyi gólszerzője nem volt még a Kisvárdának, az eddigi rekord a 2020-2021-es idény volt, akkor tizenhat különböző labdarúgó talált az ellenfelek hálójába.

Ésik a 48. játékos, aki a Várda színeiben betalált az NB I.-ben, 18 évesen és 116 naposan pedig az egylet valaha volt legfiatalabb gólszerzője. Az eddigi rekordot Kovácsréti Márk tartotta, aki 18 évesen és 293 naposan volt eredményes a 2018-2019-es bajnokság ugyancsak 31. fordulójában, 2019. június 21-én, a Kaposváron 2–1-re megnyert mérkőzésen. 

– Felejtehetetlen élményt nyújtott számomra, hogy rögtön az első élvonalbeli mérkőzésemen gólt szereztem – nyilatkozta Ésik közvetlenül a lefújást követően. – Nagy álmom volt, hogy eljussak eddig a pontig. Persze jobb lett volna úgy betalálni, hogy ebből a csapat is profitál és nem vesztesen hagyjuk el a játékteret. Úgy álltunk hozzá ehhez a meccshez, hogy mindenáron győzni kell, sajnos ez azonban nem sikerült.  

Felcsút lett az Alfa és az Omega

A Kisvárda Master Good 2018. július 21-én Felcsúton játszotta első élvonalbeli mérkőzését, akkor alkalmi otthonában a Mol Vidi FC volt az ellenfél. Alig egy hónappal később ugyancsak Felcsúton szerezte meg a gárda az első NB I.-es gólját és pontját, immáron a valós házigazda a Puskás Akadémia ellen. 2024.május 4-én pedig hatévnyi „szolgálat” után eldőlt, hogy búcsúzik a csapat az első osztálytól – igazából Felcsúton (ugyanúgy négy gólt kapott a csapat, mint a debütáláskor), valójában akkor, amikor az egyetlen, matematikailag még befogható rivális, az Újpest tönkreverte a Diósgyőrt.

Keretbe került a Szabolcs vármegyei klub első, és eddig egyetlen élvonalbeli időszaka. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában