Labdarúgás

2024.02.11. 15:58

Megszakadt a Szpari győzelmi sorozata

A Nyíregyháza Spartacus ezúttal sem bírt a Budapest Honvéddal, de legalább egy pontot elhozott Kispestről.

Nagy Dominikéknak (fehérben) be kellett érniük egy ponttal

Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

A Budapest Honvéd annak az öt csapatnak az egyike, amelyik ebben az idényben pontot szerzett a Nyíregyháza Spartacus ellen. Azon a meccsen a Szpari rengeteg lehetőséget dolgozott ki, de a vendégek kapusa fantasztikusan védett, ezzel megőrizte a nulla nullás eredményt.

A vasárnapi „visszavágón” NB I.-es hangulatban találkoztak a csapatok.

Az esélyeknek megfelelően a piros-kékek léptek fel kezdeményezően, már a hetedik percben Novák Csanád veszélyeztetett fejjel. A hazaiak húsz percig a félpályán sem nagyon jöttek át, Bobál Gergelyre ívelgették fel a labdát, de ezeket a szituációkat Alaxai Áron kezelte. El kell ismerni, hogy a nyíregyháziaknak sem volt túl sok lehetőségük, még Géresi Krisztián ígéretes lövését jegyezhettük fel, egyébként viszonylag eseménytelenül közeledett az első félidő vége. Ám még éppen időben megszületett a vezető találat: Nagy Dominik jobboldali beadása pontos volt, Novákot hiába rángatta a védője, a támadó így is a kapuba fejelt. 0–1

A nettó játékidőt tekintve nem sokáig örülhettünk, mert 21 másodperccel a szünetet követően kiegyenlített a Honvéd (1–1). Ez az egy valamire való helyzet elég is volt a Honvédnak. Az utolsó fél órában már szinte csak a Szpari birtokolta a labdát, de Géresi fejesét és a csereként beállt Beke Péter próbálkozását is védte Tomás Tujvel.

A hajrában még egy szabadrúgásból lehetett volna esély a győzelem megszerzésére, ám ezúttal elmaradt a végén a katarzis.

A Spartacus hét győztes bajnoki mérkőzést követően először veszített pontot.

Labdarúgás: NB II., 20. forduló

Budapest Honvéd–Nyíregyháza Spartacus 1–1 (0–1)
Bozsik Aréna, v.: Hanyecz (Mohos, Ring).
Honvéd: Tujvel – Eördögh (Kovács N., 72.), Kálnoki-Kis, Szabó A., Benczenleitner – Lőrinczy (Keresztes N., 72.), Nyitrai B. (Bocskay, 76.), Holman (Pekár I., 90.) – Kerezsi (Simon B., 76.), Bobál G., Krajcsovics. Vezetőedző: Csertői Aurél.
Nyíregyháza: Dala – Farkas B. (Gresó, 70.), Baki, Alaxai, Gengeliczki – Kesztyűs B., Toma – Kovácsréti (Nagy B., 54.), Nagy D. (Herjeczki, 70.), Géresi (Oláh B., 89.) – Novák Cs. (Beke P., 70.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Gólszerző: Kerezsi (46.), ill. Novák Cs. (45.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában