Csenger

2023.10.23. 07:42

Kincs Virág újabb (kamion)húzós sikerei

Nehézségekkel indult az éve, de kihozta magából a maximumot.

L. Tóth Lajos

Nem éppen szokványos látvány, amikor egy tinédzserlány kamiont húz. A csengeri Kincs Virág szereti feszegetni a fizikai határait. Ráadásul mindezt versenyszerűen teszi: időre vonszolja maga után a többtonnás teherautót. Tizenegy éves volt, amikor megismerkedett a bothúzással. Kipróbálta, megtetszett neki, és mivel az iskolai versenyen első helyezett lett, a sikerélmény birtokában újabb célt tűzött ki maga elé. Most tizennyolc  éves, és immár meghatározó résztvevőnek számít a honi mezőnyben. Nem csak botot, hanem kamiont is húz már.  

- Az idei évem nehézségekkel indult, ugyanis márciusban két hét alatt kellett öt kilót lefogynom az első nemzetközi bothúzó versenyemen, Szlovákiában. Kisebb-nagyobb sikerrel teljesítettem, de még mérlegeléskor sem voltam a súlycsoportomban, így egy félórás lépcsőzés után kezdhettem hozzá a „visszatöltéshez”. Végül a 3. helyet értem el – említette Virág.

 

Áprilisban volt a CESA Kamionhúzó Liga első fordulója Pusztakovácsiban, ahol az U70 kategóriát megnyerte. Egy hónappal később a CESA Strongwoman Liga bajai nyitányán az U70-esek között negyedik lett.

– A verseny végéig szinte fej-fej mellett haladtunk a társammal, de az utolsó feladatra kifogyott az erőm, és azt sikertelenül zártam. Volt rönknyomás, deadlift, lengő- és koffercipelés, 10 kg előretartás, 60 kg-os hordó lengőn átrakása. Aztán jött a kamionhúzó liga celldömölki, második fordulója, amit úgy nyertem meg, hogy közben szédülés és rosszullét hátráltatott. Ennek ellenére kihoztam magamból a maximumot. A következő, harkányi megmérettetést is megnyertem. Sajnos, a Strongwoman Liga balatonlellei fordulóját betegség miatt ki kellett hagynom.

 

A siófoki sikerem után jöhetett a CESA Kamionhúzó Liga ötödik fordulója és egyben döntője. Mivel ott is első lettem, megszereztem az második országos bajnoki címet. A páros kamionhúzáson én voltam az egyedüli lány a nagyfiúk között. Összesen 36 tonnás kamiont kellett elhúzni, és a hetedik helyen végeztünk. Ezután mi, lányok, négyen kitaláltuk, hogy szívesen megpróbálnánk elhúzni azt a kamiont, amit fél sikerrel 58 másodperc alatt behúztunk.

Kincs Virág büszke a teljesítményére, ám nem ül a babérjain:

– Noha vége a kamionhúzó ligának, viszont még részt veszek október végén egy baráti versenyen. Az összes alkalommal a párom, Marci volt az edzőm, aki elkísért, támogatott, és segített felkészülni és edzeni is, így neki is nagyon sok mindent köszönhetek.

A napokban a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián, a Fittparádén rendeztek Országos bothúzóversenyt, ahol a győztes meccsem nagyon feldobott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában