Kosárlabda

2023.08.31. 09:48

Nemzetközi tornával emlékeztek meg Sallai Józsefről

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub idén is megrendezte a Sallai József-emléktornát.

Az NYKK Eötvös erős csapatokkal mérhette össze a tudását

Forrás: egyesület

A szervezők ismét méltóképpen emlékeztek meg a nyíregyházi fiú utánpótlás-kosárlabdázás megteremtőjéről és legeredményesebb pedagógus-edzőjéről. 

A hagyományoknak megfelelően a házigazda NYKK Eötvös és a másik helyi klub, a Nyíregyházi Sportcentrum MKOSZ akadémiai akkreditációval rendelkező egyesületek, továbbá két, határon túlról érkező csapattal egy mezőnyben készülhetett a következő szezonra. Az U16-os (2008. január 1. után születettek játszhatnak) nemzetközi felkészülési torna idén is három napig tartott.

A viadal színvonalát emelte, hogy három nemzetközi (FIBA) minősítésű játékvezető (Goda László, Dr. Mészáros Balázs, Makrai Márton) is közreműködött a mérkőzéseken. A torna rendezvényeit megtisztelte a térség országgyűlési képviselője, dr. Vinnai Győző, valamint az MKOSZ Szakmai és Utánpótlás Bizottságának elnöke, az MKOSZ elnökségének tagja, Mészáros Zalán.

A Sallai József-emléktorna végső sorrendje: 1. Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia, 2. DEAC Kosárlabda Akadémia, 3. Vasas Kosárlabda Akadémia, 4. Szolnoki Kosárlabda Akadémia, 5. MBA Prievidza (szlovák), 6. CSM Oradea (román), 7. Nyíregyházi Sportcentrum, 8. NYKK Eötvös.
A torna legsportszerűbb csapata: Nyíregyházi Sportcentrum
A torna különdíjasai csapatonként: Baráth Titusz (Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia), Sándor Csanád (DEAC Kosárlabda Akadémia), Korompay Hunor (Vasas Kosárlabda Akadémia), Rónyai Barnabás (Szolnoki Kosárlabda Akadémia), Skandik Peter (MBA Prievidza), Doba David (CSM Oradea), Szabó Ákos (Nyíregyházi Sportcentrum)
A torna legjobb játékosa (MVP): Albert Dániel (Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia)
A torna legjobb edzője: Mócsai Milán (Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában