Cantemus

3 órája

Jubilál a Cantemus – három koncert Budapesten

Szon.hu

A Cantemus Vegyeskar

Fotó: Dodó Ferenc

Jövőre lesz ötven éve annak, hogy 1975-ben alakult meg a nyíregyházi 4. Sz. Általános Iskolában Szabó Dénes ének-zene tanár vezetésével a Cantemus Gyermekkrus, ami az elmúlt évtizedekben világhírnévre tett szert. Az évek múlásával a kórusintézményen belül újabb és újabb énekkarok alakultak, napjainkban már Cantemus kóruscsaládról beszélhetünk. A Nyíregyházi Cantemus Kórus a jubileumi évadban be szeretné mutatni a Kodály Zoltán örökségére alapozott munka gyümölcsét, ezért három koncertből álló sorozatot szervez, aminek a helyszíne Budapesten a Zeneakadémia nagyterme lesz.

Az első koncert 2024. december 5-én 19.30 órától lesz. Ezen az adventi hangversenyen fellép a Cantemus Gyermekkar, a Pro Musica Leánykar és a Cantemus Vegyeskar, vezényel Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy és Szabó Soma Liszt-díjas karnagy. A jubileumi sorozat következő rendezvénye 2025. április 3-án 19.30 órakor kezdődik, ez a koncert Gyöngyösi Levente szerzői estje lesz. A Pro Musica Leánykart Szabó Dénes, a Cantemus Vegyeskart Szabó Soma vezényli majd. A harmadik hangversenyt 2025. május 22-én 19.30 órától rendezik meg. A titkok hercege címmel Gesualdo rejtélyes életét ismerhetik meg az érdeklődők. Közreműködik a Cantemus Vegyeskar Szabó Soma karnagy vezényletével, valamint szerepelnek a Nemzeti Színház színészei is: Katona Kinga, Herczegh Péter, Schnell Ádám, Rubold Ödön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában