kultúra

2024.07.18. 11:30

A Cantemus lábai előtt hever Hongkong

A látvány az ötvenhetedik emeletről kárpótolta a fáradtságért a kórustagokat.

Szon.hu

A Cantemus Gyermekkórus nagy sikert aratott a hongkongi koncerten

Fotó: Magyar Péter

Mint portálunkon már beszámoltunk róla, Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével Ázsiába utazott a Cantemus Gyermekkórus2024.  július 13-án. A fiatalok először Hongkongban, majd aztán Japánban énekelnek. 

Kilátás Hongkongra a szállás ötvenhetedik emeletéről
Fotó: Magyar Péter

 

Az eddig eltelt napokról a kórusintézmény közösségi oldalán élménybeszámoló található, amit a küldöttség tagjaként Magyar Péter írt:

Hangos üdvrivalgás a jutalom

„A csapat első két napjának alapvető élménye az utazás volt. Hongkong – eddig fel se tűnt – nagyon messze van Nyíregyházától. Buszozás, sok-sok óra repülés. Holtfáradtan értünk a szobánkba, de a fáradtságért kárpótolt bennünket a látvány, ami az ötvenhatodik és az ötvenhetedik emeletről nyílik. Hiába, Hongkong máris a lábaink előtt hever. 🙂

Az első ,,aktív” napunkon, hétfőn, elfogyasztottuk jól megérdemelt reggelinket, majd rövid pihenés után Dénes bácsi máris próbára fogta a lányokat. A munka ugyanis nem állhat meg csak azért, mert épp ,,jetlagünk” (időzónaváltás-szindróma, a szerkesztő) van. Délután pedig mindenki felmarkolta a szép ruháját, ismét buszra szálltunk, és meg sem álltunk a Hongkongi Kulturális Központig, ahol elfoglaltuk a kijelölt öltözőnket, színpadi próbát tettünk, majd kisétáltunk a kikötőbe, hogy elkészüljenek az ikonikus hongkongi háttér előtt a sztárfotók.

A hirtelen jött intenzív eső arra kényszerített bennünket, hogy védett helyet keressünk, ahol – ha már ilyen szépen összejöttünk a helyiekkel –, a lányok énekeltek is párat. A lézengő tömeg mintha csak Brad Pittet látta volna meg, az énekszóra szó szerint szinte lerohanták a nyíregyházi lányokat, és minden dalt hangos üdvrivalgással jutalmaztak.

Próba közben a Hongkongi Kulturális Központ színpadán
Fotó: Magyar Péter

Az esti nyitókoncerten minden kórus egy művel mutatkozhatott be a helyi közönségnek. Karai: Estéli nótázását nagy örömmel fogadták a Cantemustól. A sok távol-keleti énekkar között biztosan üdítőleg hatott néhány magyar népdal feldolgozását hallgatni” – olvasható Magyar Péter beszámolójában. KM

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában