Nyíregyháza

2024.06.28. 18:40

Bérletes koncertek a Cantemustól

Szon.hu

A Cantemus Vegyeskar

Fotó: Dodó Ferenc

Elkészült a Cantemus kórusbérlet őszi szezonjának programja. A 2024/25-ös szezon első koncertje szeptember 28-án 18 órától lesz a megszokott helyszínen, a Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában. A Nyíregyházi Cantemus Kórus együttesei Palestrina, Lassus, Byrd, Victoria, Clemens Non Papa műveit éneklik, vagyis a Lacrimae (Könnyek) című koncerten a reneszánsz egyház dallamai csendülnek fel. Vezényel Szabó Soma Liszt-díjas és Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy.

A következő bérletes hangverseny szerdai napra esik, Verdi Requiemje október 30-án hallható a Cantemus Vegyeskar és a Miskolci Szimfonikus Zenekar előadásában, vezényel Török Levente. Megemlékezik majd a magyar kultúra napjáról is 2025. január 18-án a Nyíregyházi Cantemus Kórus, lesz továbbűá farsangi koncert február 27-én, az utolsó bérletes hangversenyen pedig – április 19-én – Gyöngyösi Levente nagyszabású műve, a Tenebrae responsoria kapja majd a főszerepet. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában