Oktatás

1 órája

Még barakkokban is tanultak egy ideig a diákok

Vidám hangulatban telt a fehérgyarmati osztálytalálkozó.

Az idei osztálytalálkozó résztvevői

Fotó: Nagy József

Az egykori fehérgyarmati Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskola 1974-ben végzett 4/C osztályának tanulói – akik képesített könyvelői, vállalati tervezői, statisztikusi szakon tanultak – bizonyos időszakonként már-már hagyományszerűen összejönnek egy találkozóra, amelyen az egykori – ma már a hetvenedik életévüket taposó − diákok minden alkalommal remekül érzik magukat. A napokban megrendezett találkozón az osztály harmincötös létszámából tizenhatan jelentek meg, az osztálytársak közül négyen már nem élnek. Az oktatási intézmény minden alkalommal ad egy tantermet az összejövetelekre, ahol a megjelentek megoszthatják egymással a történeteiket, élményeiket életük további szakaszából.

Bacskó Júlia tanárnő, aki a diákok osztályfőnöke volt egykoron, immár huszonhárom éve elhunyt, de az azóta nagyszülői korba lépett társaság az összejöveteleken mindig megemlékezik róla, valamint a többi szeretett pedagógusról. Az osztály – s egyben az iskola − feledhetetlen időszaka volt a 70-es árvíz, amit követően a diákok egy ideig barakkokban tanultak, s az intézmény akkori renoválási és bővítési munkálataiban ők is részt vettek. A szokásokhoz hűen az osztálytalálkozó résztvevői ezúttal is a Centrál Étteremben zárták a napot, ahol egy kellemes vacsora elfogyasztását követően búcsút vettek egymástól, a mielőbbi viszontlátás reményében.


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában