Almaszedés

2 órája

Mondókák a gyümölcsösben

Közelebb hozzák a természetet a gyermekekhez az almaszedéssel.

Szon.hu

Lelkesen szedték a gyümölcsöt a tiszadadai óvodások

Fotó: óvoda

Rendszeresen szednek az ősszel almát a tiszadadai óvodások, számukra ez immár évről évre visszatérő program. Így volt ez az idén is.

– Az almaszedés az óvodások számára izgalmas és tanulságos program lehet. Örülnek annak, hogy részesei lehetnek az őszi betakarításnak, olyan munkákat végeznek, mint a felnőttek, ráadásul az ilyen és az ehhez hasonlatos tevékenységek nemcsak a gyermekek mozgáskoordinációját fejlesztik, hanem közelebb hozzák őket a természethez is – mondta el gondolatait szerkesztőségünknek Komárominé Rikk Csilla, a tiszadadai Nyitnikék óvoda vezetője.

– Az almaszedéshez kapcsolódóan sok kedves vers és mondóka is létezik, amikkel még élvezetesebbé tehetjük a programot. Már évek óta tevékenyen részt veszünk az almaszedésben azzal a céllal, hogy ,a környezettudatosság jegyében megmutatjuk a fiataloknak, honnan is érkezik az alma az óvodánkba. A mai felgyorsult világunkban sajnos sokszor kevés ideje jut az embereknek arra, hogy megismertessék a gyermekekkel, milyen is az igazán környezettudatos életmód.

Az óvónők célja, hogy közelebb hozzák a gyermekekhez  a természetet
Fotó: óvoda

A tiszadadai Nyitnikék Óvoda és Konyha közép- és nagycsoportos óvodásai Harsányiné Szakács Renáta ügyvezető meghívására minden év őszén ellátogatnak a tiszadobi almáskertbe, ahol az almaszedés végén játszhatnak is a gyermekek a helyi játszótéren. Természetesen nem nem maradhat el az alma megkóstolása sem, ami tökéletes megkoronázása egy almáskerti túrának. Az ügyvezető asszony tíz láda almát ajándékozott a kis dolgozóknak, hogy a mindennapi óvodai étkezésük során is jó étvággyal fogyasszák majd el az ízletes gyümölcsöket – tájékoztatta szerkesztőségünket Tarnai László. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában