Látogatók Királyhelmecen

7 órája

Kisvárdaiak Királyhelmec városnapján

L. Tóth Lajos

Királyhelmec Kisvárda testvérvárosa

Forrás: kisvarda.hu

A Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete egy sikeres pályázat segítségével hosszabb, több programból álló rendezvénysorozat megvalósítását kezdte el azzal, hogy buszos kirándulást  szervezett testvérvárosunkba, Királyhelmecre.
A rossz idő ellenére közel negyven fő vett részt az utazáson, melynek célpontjába már némileg felkészülve érkezhettek, mivel a buszon két előadás is elhangzott. Kisvárda és Királyhelmec évszázadokra visszamenő kapcsolatát mutattam be, Kertész Zoltánné pedig a helmeci pap-költő, Mécs László életútját ismertette.
A testvérvárosban megtekintették Csótó László képzőművész alkotásait, melyet Szeifried Zoltán szavai vezettek be, majd a Majláth Józsefre emlékeztető kiállítást. Ezt követően Mécs László szobránál dr. Berzéky József adta elő a költő egyik ismert versét, majd a  kisvárdai csoport koszorút helyezett el a szobor talapzatára.
A  délután további részében a városnapi programba tekintetek bele és fogadta őket Királyhelmec polgármestere is, aki megígérte, hogy márciusban viszonozzák a látogatást.
Néző István (kisvarda.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában