Nyíregyháza

9 órája

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte a nyíregyházi Szent Kamill Rehabilitációs Központ

Szon.hu

Forrás: dnyem.hu

Ünnepi pillanatok sorozatának lehettek részesei a jelenlévők a nyíregyházi Szent Kamill Rehabilitációs Központ megalapításának 20. évfordulóján, október 17-én rendezett eseményen. A születésnapi ünnepen püspöki áldásban részesültek az intézményhez tartozók és a felújított épület, továbbá először adták át a rehabilitációs központ által alapított Szent Kamill-díjat, valamint együttműködési megállapodás született a Kamilliánus Kolostor és az általa fenntartott intézmény, valamint a Katolikus Szociális és Gyermekvédelmi Szakellátásokat és Szolgáltatásokat Fenntartók Fóruma között - olvasható az egyházmegye oldalán.

Az eseményen részt vettek: Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök; P. György Alfréd MI kamilliánus szerzetes, házfőnök, az Osztrák Kamilliánus Tartomány generális delegátusa; az Ajakon szolgáló kamilliánus nővérek, Bajnay Kornél és Suszter Csaba önkormányzati képviselők, dr. Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója; Kis Józsefné, a Magyar Kamilliánus Családok Társasága Egyesületének elnöke; Pregitzer Fruzsina érdemes művésznő, az egyházmegyei karitász központ munkatársai, a szociális ellátórendszer intézményvezetői, a rehabilitációs központ munkatársai, gondozottjai és a szülők.

Forrás: dnyem.hu

Dévai Marcell, a rehabilitációs központ intézményvezetője köszöntő gondolataiban az intézményt a „béke szigetének” nevezte, amely távol a város zajától Nyíregyháza egyik kertvárosi részében, a Kistelekiszőlőben található. „Az intézmény előtt tó, mögötte nagy veteményes és gyümölcsös, az intézmény falai között pedig Lellisi Szent Kamill szellemében, a tevékeny, biztonságot adó szeretet van jelen. Ez a szeretet a világ világossága, amely fényt áraszt az ide betérő emberek szívébe. Ezek az apró tevékeny szeretetcselekedetek tesznek jobbá bennünket és a minket körülvevő világot” – fogalmazott Dévai Marcell.

Cum matris corde – Anyai szívvel
„A tüzet keressük, nem a hamut.
A mag érdekel, nem a héj.
A lét lelkesít, nem a látszat.
Azért akarunk tudni, hogy cselekedjünk.
Azért tekintünk vissza, hogy tanuljunk.
Kamillal megyünk, hogy előre haladjunk.
Krisztust követjük – szenvedők iránti szeretetében.” (Hascheck)

A beszámolóról részletesebben itt olvashat!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában