Röplabda, Fatum-Nyíregyháza

2 órája

Maratoni csatában nyert a Fatum-Nyíregyháza

Kétszettes hátrányát egyenlítette ki a Kaposvár. A döntő játszmát azonban magabiztosan nyerte meg a Fatum-Nyíregyháza.

Szon.hu

A Fatum-Nyíregyháza két pontot szerzett Kaposváron

Forrás: Fatum-Nyíregyháza

Mint arról beszámoltunk, a Fatum-Nyíregyháza az előző fordulóban hazai pályán legyőzte a MÁV Előre Foxconn együttesét, vasárnap arra készültek Lászlop Alexandráék, hogy a KNRC vendégekén megszerezzék szezonbeli első idegenbeli sikerüket. A somogyiak a második fordulóban Újpesten szenvedtek vereséget, így hazai közönségük előtt szerettek volna javítani. 

Fatum-Nyíregyháza
A Fatum-Nyíregyháza két pontot szerzett Kaposváron

 

A Fatum-Nyíregyháza magabiztosan kezdett


Az első két pontot a hazaiak szerezték, aztán megérkezett a mérkőzésbe a Fatum is, Nathasa Calkins vezérletével, aki két ászt is nyitott, öt pontos előnyre tettek szert. Ezt követően zárkózott a házigazda, de két pontnál közelebb nem tudták megközelíteni a koncentráltan röplabdázó vendégeket. Váratlanul izgalmassá vált a végjáték, Szerényi Gréta ásza után Fayad egy pontra hozta vissza a Kaposvárt. Calkins pontjával játszmalabdához jutott a Fatum, az első hárították a hazaiak, a másodikat azonban értékesítette Antivero.
A második szettben egy darabig felváltva vezettek a csapatok, aztán Szkorics villant és kettővel meglépett a Fatum, majd újabb vendég pontok következtek, lassan nyílt az olló. Natasha Calkins pontjával már húsznál járt Adrian Chylinski együttese, a differencia pedig hét volt a felek között. Asly Antivero szettlabdához juttatta a vendégeket, amelyből az első ki is használtak. 

 

Egyenlített a Kaposvár


Jobban kezdte ugyan a harmadik szettet a hazai csapat, Pintér Andrea remek blokkjával azonban már a Nyíregyházánál volt az előny. Két hosszú labdamenetet is nyert a Kaposvár, de a vezetést nem tudta visszavenni, sőt a kanadai Fayad hálóba ütött egy labdát és ezzel először vezetett hárommal a Fatum. Pillanatok alatt elolvadt azonban az előny, éledeztek a kaposvári remények. Izgalmasan alakult a végjáték, a maratoni csatát aztán a Kaposvár bírta jobban idegekkel, megnyerte a szettet és ezzel életben tartotta győzelmi reményeit.
A negyedik játszma is szorosan alakult, de a Kaposvár egy-egy ponttal mindig előrébb járt ellenfelénél, tizenkettőnél aztán egyenlő volt az állás. Meggyűlt aztán a baja a nyitásfogadással a Fatumnak, ezt kihasználva hat pontra növelte előnyét a hazai gárda. Nagy hajrába kezdtek Tóth Fruzsináék, Asly Antivero pontjával már csak egy volt közte, kisvártatva ismét villant a venezuelai légiós és újból egyenlő volt az állás. Majd három szettlabdát is hárított a Fatum, a negyedikből azonban egyenlített Vincent Lacombe csapata. 

 

Az ötödik szett döntött

 

Következett a mindent eldöntő játékrész, amelyben energikusabban állt bele a Fatum, szép pontokat szerezve fokozatosan húztak el ellenfelüktől, öt pontos nyíregyházi vezetéssel fordultak a felek. Szkorics ellenállhatatlan volt, magabiztosan haladtak a győzelem felé a vendégek. A maratoni csatát Kump Alíz sánca zárta le.


Röplabda: Női Extraliga alapszakasz
KNRC–Fatum-Nyíregyháza 2:3 (-23, -18, 27, 24, -5)
Kaposvár, v.: Tillmann, Kiss. KNRC: Kotormán 1, Fayad 27, Jovanovics 2, Kojundzic 19, Pezelj 11, Szerényi 5. Csere: Nagy-Hegyes (liberó), Godó 5, Horváth 4, Cvetanova 2. Edző: Vincent Lacombe. Nyíregyháza: Szkorics 19, Lászlop 7, Calkins 22, Antivero 25, Pintér 7, Zaborowska 6. Csere: Tóth F. (liberó), Farkas, Kump 6. Edző: Adrian Chylinski.


A mérkőzés alakulása. 

  • 1. játszma (26 perc): 2–0, 3–8, 11–14, 15–19, 22–23.
  • 2. játszma (21): 1–1, 6–5, 6–10, 11–15, 13–20, 16–23.
  • 3. játszma (33): 0–3, 4–5, 9–11, 13–16, 18–16, 22–22, 27–27. 
  • 4. játszma (28): 3–3, 8–8, 15–12, 19–13, 22–21, 22–24, 24–24. 
  • 5. játszma (12): 1–3, 2–5, 3–8, 5–14. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában