Megtisztelő feladat

12 órája

Ex EP-képviselőket látott vendégül a Parlamentben

L. Tóth Lajos

Volt EP-képviselők és vendéglátóik a Parlamentben

Forrás: dr. Tilki Attila közösségi oldala

Az Európai Parlament Volt Képviselői Szövetségének delegációja 28 korábbi EP-képviselővel látogatott el az Országházba. A volt EP-képviselőket a kormányzópárt, a Fidesz és Magyarország nevében dr. Tilki Attila fehérgyarmati illetőségű országgyűlési képviselő fogadta.
– Az irányításommal zajló vitában az ellenzéki képviselőtársaimnak, Gurmai Zitának (MSZP) és Brenner Kolomannak (Jobbik), valamint a volt EP-képviselőknek lehetőségük volt feltenni a kérdéseiket és elmondani a véleményüket. Megtisztelő volt számomra, amikor Hänsch Klaus, az Európai Parlament Volt Képviselői Szövetségének elnöke, delegációvezető, volt szocialista képviselő azt mondta: a parázs vita, beszélgetés után jobban megismerték, hogy miként gondolkodnak a magyarok, hogyan gondolkodunk mi elsősorban Ukrajnáról és a béke kérdéséről. Örültem annak, hogy egy angol konzervatív képviselő az ősszegzésem után azzal bíztatott: higgyünk abban, hogy következetes békepártaságunkban nem vagyunk egyedül. Az európai választópolgárok szavai sajnos nem töri át a „demokratikus” nyugati sajtót, tömegével állnak olyan politikusok mellett, akik az értelmetlen emberáldozatokból kiindulva a fegyverszünet és a béke mellett teszik le a voksukat. Azoknak, akik nem értették, vagy csak a nyugati eltorzított sajtó híradásaiból tájékozódtak, elmagyaráztam, hogy mit is jelent az Orbán Viktor miniszterelnök által idézett gyermekmondóka: „Ne vigyorogj, Iljics, nem tart ez örökké, 150 év alatt sem váltunk törökké”. Utalva arra, hogy mi, magyarok soha nem fogjuk tűrni, hogy Brüsszel lekezelően a gyarmatának tekintsen bennünket” – mondta dr. Tilki Attila

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában