Elismerés

3 órája

Ajándéktárgy az egykori parancsnoknak

Szon.hu

Forrás: Fotók: Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy és Szabolcs-Szatmár-Bereg VMKI archívuma

Dr. Góra Zoltán tű. altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója ajándéktárgyat adományozott 70. születésnapja alkalmából Dombrády László nyá. tű. ezredesnek. Az ajándéktárgyat Varga Béla tű. dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át.

Dombrády László nyá. tű. ezredes 1977. november 15-én kezdte hivatásos tűzoltó pályáját, Budapesten a XIII. kerületi parancsnokságon tűzmegelőzési előadói beosztásban. Felsőfokú állami és tűzoltói szakképesítéssel rendelkezik. 

1979-ben került áthelyezéssel előbb a nyíregyházi tűzoltósághoz, majd 1981-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltóparancsnokság állományába, ahol tűzmegelőzési területen dolgozott. 

Szakmai munkája és rátermettsége alapján, elöljárói elismerésével 1990-től a Nyíregyházi Tűzoltóparancsnokságon parancsnok-helyettesi beosztást látott el. Több évtizedes szakmai tapasztalata alapján 2001. április 01-jén pályázat útján kinevezésre került a Nyíregyházi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoki beosztásába. 

Szakmai tekintélyével és személyiségével oroszlánrészt vállalt abban, hogy a parancsnokság szakmai munkája és megítélése országos viszonylatban is a legjobbak közé tartozzon. Nagy hangsúlyt fektetett a parancsnokságon a bajtársi szellem elmélyítésére és a szolgálati csoportok összekovácsolására. Dombrády László nyá. tű. ezredes 2011 év végéig volt a nyíregyházi tűzoltóság parancsnoka.

Nyugdíjba vonulását követően sem szakadt el a szervezettől, jelenleg is a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tűzoltó Szövetség elnöki feladatait látja el. Aktív résztvevője a szervezeti és nyugdíjas rendezvényeinknek.

-adta hírül a katasztófavédelem

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában