Egészségünk

1 órája

Adományt érnek a szűrések

Programok, élmények, előadások, tanácsadás filmvetítés és jótékonyság: ez az Egészségváros. Negyven helyen szűrések, vizsgálatok várják a lakosságot.

Szon.hu

A Richter Egészségvárosban több mint negyven szűrőhelyen várják az egészségükért és a kórházért tenni akaró lakosokat

Fotó: Richter

Csak a lakosságon, és az aktivitásukon múlik, hogy október 5-én, szombaton a Kossuth téren mennyien tesznek a saját egészségünkért, amivel egyben támogatják a nyíregyházi Jósa András Tagkórházat is.

szűrések, Richter Egészségváros, Nyíregyháza
Tavaly Mátészalkán, a szűrések közben tornáztatta meg Katus Attila az Egészségvárosba érkezőket
Fotó: Richter

Szűrések: minden pont 500 forintot ér

A Richter Egészségváros programot 2009-ben hívta életre a magyar gyógyszergyártó vállalat, hogy segítse a lakosok egészségmegőrzését, a helyi egészségügyi intézmények prevenciós tevékenységét, valamint anyagi támogatást is adjon számukra a szükséges fejlesztésekhez. A Richter 3,5 millió forintos alaptámogatását a lakosok tovább növelhetik, ugyanis az egészségsétán, előadásokon, hiánypótló szűréseken, tanácsadásokon a részvételükkel, illetve az online közvetítésekre adott aktivitásaikkal adománypontokat gyűjtenek. 
Vegyünk egy egyszerű példát, Bálint és felesége, Bea a Búza téri piactól 9 órakor induló sétán is ott lesznek, ami máris 2 x 1500 forintot jelent a kórháznak. Azt már otthon eldöntötték, hogy a koleszterinszűrésen, diabetológia tanácsadáson, inbody testösszetétel és vérnyomásmérésen is mindketten szeretnének részt venni. Ami további 2 x 4 adománypontot, azaz összesen 4000 forintnyi adományt jelent. 

Bálint úgy tervezi, ha már ingyenesen igénybe veheti, elmegy a prosztataszűrésre és a kardiológiai tanácsadásra is, Bea pedig a migrén szűrésre, valamint a csontritkulás tanácsadásra szeretne eljutni, azaz újabb 2000 forintot gyűjtenek az adományalaphoz úgy, hogy a saját egészségük lesz a középpontban. S ha még egy-egy előadásra – Szily Nóra, Jaksity Kata várja az érdeklődőket – is beülnek, vagy úgy döntenek, tornáznak Katus Attilával vagy a gyógytornászokkal, táncolnak egyet Molnár Andival, mindért újabb 500-500 forintot érő adománypont a jutalom.  Ilyen egyszerű ez, s ők csak egyetlen házaspár. 

Jó hír azoknak, akik szeptember 24-én a Krúdy Art Moziba nem tudták megnézni a Richter Gedeon életéről szóló filmet, hogy 14 órától az Agóra sátorban a Nem tűntem el című dokumentum-játékfilmet is vetítik (Rudolf Péter főszereplő most nem lesz itt).

Kórtermeket fejlesztenek

Mindenki, aki belép a Richter Egészségváros területére, kap egy QR-kóddal ellátott karszalagot, amit minden szűrésen, tanácsadáson, előadáson a hostessek leolvasnak egy telefonos applikációval.

A nyíregyházi Jósa András Tagkórház
Fotó: Richter

Minden leolvasás egy pontot, azaz 500 forintot jelent az adományösszegben. A legtöbb pontot gyűjtők ajándékban is részesülhetnek, amit a város sátorban vehetnek át. Nyíregyháza többek között Aquarius Élményfürdő, Nyíregyházi Állatpark, Kállay Gyűjtemény, Sóstói Múzeumfalu belépővel, Nyíregyházi Értékek kiadvánnyal is kedveskedik a legaktívabb pontgyűjtőknek. 

A szervezők, az önkormányzat és a nyíregyházi egészségügyi intézmény is arra biztat mindenkit, tartsanak velük, tegyenek az egészségükért, és részvételükkel támogassák a nyíregyházi Jósa András Tagkórház célját, ami a kórtermek árnyékolástechnikai fejlesztését jelenti. 

A kórház orvosai nem csak a szűréseken, tanácsadásokon és szakmai előadásokon lesznek aktív résztvevői a programnak, hanem az intézmény felállít egy külön csapatot, melynek tagjai abban segítenek majd, hogy akinél olyan elváltozást vagy értéket találnak, amely további vizsgálatot igényel, már ott a helyszínen a szakrendelésre időpontot is foglalhassanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában