Nyíregyháza

2024.09.09. 07:00

Nyíregyházi Egyetem: remek lehetőségek a diplomásoknak

Újabb szakmát szerezhetnek a Nyíregyházi Egyetem jóvoltából.

L. Tóth Lajos

A diplomások előtt új távlatok nyílnak

Forrás: Fotó: KM

A Nyíregyházi Egyetem 22 szakirányú továbbképzési szakot ajánl a már diplomával rendelkezőknek. Mindazoknak, akik bővíteni szeretnék a tudásukat, illetve továbbképeznék magukat, vagy esetleg újabb szakmát szeretnének szerezni. A felsőoktatási intézmény legújabb szakirányú továbbképzési szakjai: innovatív KKV vezetés, klímareferens, mesterséges intelligencia alkalmazásai. Dr. Vajda Ildikó

oktatási elnökhelyettes, főiskolai tanár részletezte, hogy miért éppen ezek lettek az új szakirányú továbbképzési szakok:

– Az innovatív KKV vezetés azért is fontos, mert Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében jelenleg hiánypótló a gazdaság-üzlettudományi területhez tartozó rövid idejű (1 éves) szakirányú továbbképzés, mely a KKV szféra szereplői vagy oda belépni szándékozó szakemberek felé közvetít naprakész elméleti és gyakorlati ismereteket, úgynevezett „best practiceket”. A Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézete erre a piaci igényre reagálva hirdeti az innovatív KKV vezetés szakirányú továbbképzési szakot vállalkozóknak, cégvezetőknek. Azért, hogy a menedzseri és vezetői szerepeket együtt tanulják meg a résztvevők, soft és hard területek egyaránt megjelennek a képzésben. A stratégiai gondolkodásmód, a jövőképalkotás, az innováció, a folyamatok fejlesztése, pénzügyek és beszerzés mellett lényegesnek tartjuk a digitalizáció és az online felületekre vonatkozó tudatosság növelését a vezetői munkában. Célunk, hogy a résztvevők a képzés elvégzése után az innovációra nyitott, innovációt támogató karakterrel rendelkező vezetőkké váljanak, akik a tervezői gondolkodás, a digitális, valamint a szervezet-, és üzletfejlesztési kompetenciák birtokában jövőbe mutató módon tudják vállalkozásukat vagy üzleti területüket vezetni.

– A klímareferens szakra olyan érdeklődők jelentkezését várjuk, akik képessé válnak arra, hogy a munkahelyükön meghatározzák azokat klímavédelemhez szükséges feladatokat, amelyek az uniós és a hazai jogszabályokból következnek. Képesek lesznek a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak csökkentését célzó javaslatokat megfogalmazni a döntéshozók számára, melynek során a döntéshozatalt megalapozó anyagokat, dokumentumokat készítenek. A klímavédelemmel és a fenntarthatósággal kapcsolatos szempontokat integrálják a különböző helyi fejlesztési programokba, rendezési tervekbe, valamint részt vesznek a települési környezetvédelmi, klímavédelmi pályázatok összeállításában és a projektek menedzsmentjében.  

– A mesterséges intelligencia alkalmazásai szakirányú továbbképzési szakot a keresztfélévben hirdetjük meg. Az MI alkalmazásai szakirányú továbbképzés elvégzésével szakmája élvonalába kerülhet a jelentkező, hiszen a Nyíregyházi Egyetem Matematika és Informatika Intézetének oktatói évek óta foglalkoznak azzal, hogy a Mesterséges Intelligencia működését megértsék és hasznosítsák annak előnyeit. Ezt a tudást adják át olyan munkavállalók számára, akik bármilyen alap- (BSc, BA) vagy mesterdiplomával (MSc, MA) rendelkeznek. Előzetes szaktudás, programozói tapasztalat nélkül is biztonsággal elvégezhető a képzés. A kurzust vállalati vezetőknek, üzleti és marketing szakembereknek, jogászoknak, tanároknak és mindazoknak ajánljuk, aki érdeklődnek a 21. század legnagyobb kihívása iránt.

Dr. Vajda Ildikó közölte: a legnagyobb érdeklődés a coach, a business coach, a fejlesztőpedagógus, a munkavédelem és a munkavédelmi szakmérnök szakirányú továbbképzési szakok iránt mutatkozik. A képzési idő 2 és 4 félév – a szakirányoktól függően.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában